2021. február 2., kedd

Isten csodálatos jelenléte

Hallottam, hogy egy hatalmas hang szól a trónus felől: "Íme, az Isten sátora az emberekkel van, és ő velük fog lakni, ők pedig népei lesznek, és maga az Isten lesz velük Jelenések könyve 21. fejezet 3. vers



Az Isten országában, csodálatos módon fogjuk megtapasztalni Isten jelenlétét. Isten beszéde alapján mondhatjuk, hogy lelki testet fogunk kapni és nemcsak azokat fogjuk megismerni, akikkel a földi életünk során szorosabb vagy lazább kapcsolat fűzött össze minket, hanem azokat is, akikkel földi életünk során sosem találkoztunk. Fontos Isten ígéretére építenünk, hiszen Ő megígérte, hogy amikor eljön az ideje mindent újjá fog teremteni. Minden szempontból gyönyörű és tökéletes lesz az új világ, amit birtokba vehetnek Isten gyermekei, de a legcsodálatosabb mégis az Isten jelenléte lesz.
Ahogyan János által mondja a Szentlélek: „ "Íme, az Isten sátora az emberekkel van, és ő velük fog lakni, ők pedig népei lesznek, és maga az Isten lesz velük;”
Milyen csodálatos lesz, amikor Isten velünk fog lakni, mi pedig Istennel fogunk lakni egy családként. Földi életünk során, bizonyos napokon olyan közel érezzük magunkhoz Istent, más napokon viszont úgy tűnhet, hogy elérhetetlenül messze van tőlünk. Némely napon úgy tűnhet, hogy Isten azonnal válaszol kéréseinkre, máskor viszont mintha mély hallgatásba burkolózna.
Amikor Isten sátora az emberekkel lakik majd, minden meg fog változni. Ahogyan egyik énekünk soraiban énekeljük: „Lelkünk hol találja nyugalma honát, Szárnyával befedve oltalmat ki ád?, Nem nyújt sehol nékünk e föld oly helyet, Hol bennünk a bűn többé kárt nem tehet, Nincsen ilyen hely, nincs idelent, a lélek hazája az égben van fent.”


IMA: Istenem, köszönöm a Te ígéreted, hogy mindent újjá teszel és, hogy az új égben és új földön velünk fogsz lakni fizikai értelemben is. Jöjj el uram Jézus hamar. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...