2021. február 14., vasárnap

Menekülj Istenhez

Mert én veled vagyok, megőrizlek téged, akárhova mégy, és visszahozlak erre a földre. Bizony, nem hagylak el, amíg nem teljesítem, amit megígértem neked. Mózes első könyve 28. fejezet 15. vers



Jákob nem kis hibát követett el és emiatt kényszerült arra, hogy meneküljön az életéért. Annyira nem csodálkozhatunk, hogy a tettének következményeként száműzve lett saját otthonából. Jákob neve azt jelenti, hogy „csaló”, ő pedig a nevéhez méltóan élt. Becsapta a testvérét és az édesapját is, hogy elcsalja magának az elsőszülöttnek járó áldást.
Isten viszont végtelenül bölcs Isten, ezért még Jákobnak fogalma sem volt, hogy éppen úton van Hárán felé, ahol saját bőrén tapasztalhatja meg majd milyen, amikor őt csapja meg nagybátyja. Ez volt Jákob számára Isten iskolája. Amíg oda nem ért, a senki földjén állt meg, hogy álomra hajtsa a fejét. Ekkor látja Jákob álmában az égig érő létrát.
Egy létrát, amely összekötötte a Mennyet a földdel. Ekkor látta meg az Urat, aki megígérte neki, hogy neki ajándékozza azt a földet, amely addig a senki földje volt és Jákob által sok-sok embert fog áldani.
A senki földjén kapta Jákob az ígéretet, hogy Isten megőrzi, vele lesz és visszahozza a számára megígért földre.
Ezért is nevezte el azt a helyet Bételnek, ami azt jelenti, hogy: Isten háza.
Jó értelemben felkavaró az a szeretet, amelyet Isten mutat felénk akkor is, amikor menekülni szeretnénk a régi életünk, körülményeink elől.
Talán te is még mindig bizonyos szempontból a múltad elől menekülsz. Talán úgy érzed, hogy egyre szűkebb mozgástered van és jobbnak látod menekülni a régi életed, hibáid elől.
Isten viszont éppen most mutat számodra kiutat. Tudtad, hogy Krisztus úgy beszélt önmagáról, mint a Mennyet a földdel összekötő útról, létráról? „ És hozzátette: "Bizony, bizony, mondom néktek: meglátjátok a megnyílt eget és az Isten angyalait, amint felszállnak, és leszállnak az Emberfiára."” ( János 1:51) „Én vagyok az ajtó: ha valaki rajtam át megy be, megtartatik, az bejár és kijár, és legelőre talál.” ( János 10:9)
Ő az Út, Ő a híd, akinek segítségével te is beléphetsz Isten jelenlétébe, családjába és az Isten ígéreteinek örököse lehetsz.


IMA: Istenem, köszönjük a Te nagy kegyelmed és szereteted. Nem számít mennyire elrontottuk az életünket, Te még most is keresel minket. Segíts minket Krisztusra bízni minket, aki mindent helyre tud állítani életünkben. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...