2021. február 13., szombat

Az Ige örök világossága

Az Ige testté lett, közöttünk lakott, és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét, telve kegyelemmel és igazsággal. János evangéliuma 1. fejezet 14. vers



A legcsodálatosabb esemény a világmindenségben nem a holdra szállás volt, hanem az Isten Fiának, az Igének a testet öltése. Ez a csodálatos esemény voltaképp áthidalta az Isten és az emberiség között levő szakadékot. Felvette az emberi porsátort, hogy a reménytelenségbe süllyedt emberiséggel lakozzon. Miért tette ezt Krisztus?
Isten évszázadokon át szólt prófétáihoz, hogy el tudjanak igazodni ebben a sötét világban. Ez azonban nem volt elegendő. Maga Isten öltött testet az Ő Fiában és leszállt a sötét világunkba.
Elvégezte azt a munkát, amit senki, de senki más nem tudott volna elvégezni. Isten a sötétségből a világosságba vezeti Fia által mindazokat, akik hisznek és alapoznak a testet öltött Igére. Ugye te is elfogadod Isten világosságát?


IMA: Istenünk, az evangélium ragyogó világossága által ragyogd be életünk sötét zugait. Segíts nekünk, hogy abban a tudatban éljük életünket, hogy Te velünk vagy szüntelen. Krisztus nevében, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hiteles keresztény értékrend

Semmit ne tegyetek önzésből, se hiú dicsőségvágyból, hanem alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál; és senki se a maga hasznát néz...