2021. március 18., csütörtök

Illés napjait éljük

Ő pedig így válaszolt: "Illés valóban előbb jön el és helyreállít mindent. Akkor viszont miért van megírva az Emberfiáról, hogy sok szenvedésben és megvetésben lesz része? Márk 9. fejezet 12. vers



A tanítványok miközben lefele tartottak a megdicsőülés hegyéről, ahol látták dicsőséges testben Mózest és Illést, hirtelen kérdéseket fogalmaztak meg Illésről.
A tanítványok fiatal koruktól azt tanulták, hogy Illés vissza fog jönni, hogy elkészítse az utat a Messiás eljövetele előtt. „Én pedig elküldöm hozzátok Illés prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja. Az atyák szívét a gyermekekhez téríti, a gyermekek szívét az atyákhoz, hogy pusztulással ne sújtsam a földet, amikor eljövök.” (Malakiás könyve 4. fejezet 5-6. vers) A megdicsőülés hegyén meggyőződtek arról, hogy Jézus a Messiás, de nem tudták hova tenni Illést. Jézus Krisztus válaszában megjegyezte, hogy Illés már eljött Keresztelő János személyében. (Máté 17:13) De mit jelent, hogy Keresztelő János (Illés szellemiségével) mindent helyreállít? Mózes és Illés Isten népének legnagyobb prófétái voltak. Illésnek az volt a feladata, hogy felhívja a népe figyelmét a hamis vallás, hamis hit feladására és az igaz Istenhez való visszatérésre. Mielőtt felvitetett a Mennybe, Illés palástja Elizeusra szállt és ezzel Illés Istentől kapott prófétai kenete is, ezzel pedig lehetségessé vált, hogy Elizeus az Illés munkáját hit által folytassa. ( 2 Királyok 2)
Illés szellemiségében, Keresztelő János szintén arra szólította fel az embereket, hogy térjenek vissza bűnbánattal Istenhez. ( Lukács 1:17)
Illés szellemiségével szintén arra hívlak ma téged, hogy készülj fel befogadni Krisztust életedbe. Aki ugyanis hisz Jézus Krisztusban és befogadja Őt életébe, Isten előtt helyreállhat, és Istennel újat kezdhet.


IMA: Istenünk, tudjuk, hogy a „mezők készen állnak az aratásra.” Segíts minket megélni elhívásunkat és hirdetni az evangéliumot minden körülöttünk élőnek. Krisztus nevében kérünk, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...