2021. március 1., hétfő

Kövesd a Királyok-Királyát!

Bizony, bizony, mondom néktek: aki hallja az én igémet, és hisz abban, aki elküldött engem, annak örök élete van; sőt ítéletre sem megy, hanem átment a halálból az életbe.



Körülbelül 50 évvel Krisztus testet öltése előtt, a római császár elfoglalta Galliát. Gallia és a római birodalom között csak a Rubikon folyó volt. Egy nem túl nagy folyó, de nagyon fontossá vált, mert a császár átkelt rajta győztesen. A császár döntött, átkelt a folyón és az egész birodalom sorsa megváltozott a győzelme által.
Így van ez az evangéliummal is. Minden egyes személy, aki hallja a Krisztus evangéliumát, döntés előtt áll. Krisztus emberré lett, végigjárta a földi életét, átkelt győztesen, a halál Jordánján és a Menny dicsőségébe ért, most pedig arra hív, hogy kövessük Őt.
Jézus Krisztus nem egy halandó földi császár, hanem a Királyok-Királya és az Uraknak-Ura.
Mit fogsz válaszolni az Ő hívására? Jézus Krisztus azt mondja, hogy amennyiben elkötelezed magad Őmellette, a Menny már földi életedben a tied lesz. „ Bizony, bizony, mondom néktek: aki hallja az én igémet, és hisz abban, aki elküldött engem, annak örök élete van; sőt ítéletre sem megy, hanem átment a halálból az életbe.”
Jézus Krisztus azt mondja nekünk, hogy amikor Őbenne helyezzük bizalmunkat, az örök élet nem csupán a jövőben lesz a mienk. A Krisztusban élt új életed azonnal kezdetét veszi. Miért halogatnád tehát a Krisztus melletti döntésedet addig, amíg élet-halál között leszel?


IMA: Istenünk, Krisztus azért jött, hogy teljességgel megváltoztassa életünket. Adj vágyat mindannyiunk szívébe, hogy még a mai napon átlépjünk hit által az örök életbe és a Te királyságodba. Krisztus nevében kérünk, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gondolataid szűrői

Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dics...