2021. április 5., hétfő

Húsvéti megújulás

És amikor asztalhoz telepedett velük, vette a kenyeret, megáldotta, megtörte és nekik adta. Erre megnyílt a szemük, és felismerték, ő azonban eltűnt előlük. Lukács evangéliuma 14. fejezet 30-31. vers



Néhány tanítvány úgy döntött, hogy lemennek Emmausba, hiszen az egész életük összedőlt a Krisztus kínhalála miatt. Nem látták csak saját sebeiket, szenvedéseiket, veszteségeiket és azt sem látták, hogy lefelé mennek, holott életüknek felfele kellene tartania.
A feltámadott Krisztus azonban melléjük szegődik és megnyitja szemeiket. Segített ezeknek a reményvesztett tanítványoknak meglátni az Ószövetség ígéretei által Krisztus halálának és feltámadásának törvényszerűségét.
Ádám és Éva bűnbeesése taszította halálba az emberiséget, de Isten az asszony magva által győzelmet és szabadulást ígért nekik a gonosz kígyók fölött.
Ez a győzelem pedig a feltámadás. Az emberiség nagy része odaveszett az özönvíz miatt, de Noét és családját Isten megmentette. Izrael rabszolgává vált Egyiptomban, de Isten új életet adott népének a kivonuláson, a Vörös tengeren való átkelésen keresztül.
Sareptai özvegyasszony lánya meghalt, de Illés által Isten feltámasztotta Őt. Jónást a tengerbe dobták, hogy meghaljon, de Isten egy nagy halt küldött, hogy megmentse és célba juttassa Jónást. Jób nagy veszteségeket szenvedett, de Isten helyreállította és többel kárpótolta őt. A bűn miatt Isten népe száműzetésbe került, de Isten hazavezette őket.
A halál és a feltámadás megtalálható nemcsak a Bibliában, de a természetben is. A megújulás minden formája ma csak részleges és átmeneti. A télre tavasz jön, de a nyár után ismét ősz következik.
Isten azonban a feltámadott Krisztus által adott biztosítékot arra nézve, hogy lesz teljes és örökkévaló feltámadás Isten gyermekei számára.


IMA: Köszönjük Úr Jézus a Te feltámadásodat és annak üzenetét számunkra. Adj nekünk hittel teljes szemeket és várni azt az időt, amikor mindent újjá teszel. A Te nevedben kérjük, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...