2021. április 6., kedd

A boldogság receptje

Rájöttem, hogy nincs jobb dolog, mint ha örül az ember, és a maga javára törekszik egész életében. Prédikátor könyve 3. fejezet 12. vers



Tudósok egy csoportja tanulmányozni kezdte az emberi boldogságot. Megállapították, hogy a legtöbb dolog, amitől az emberek a boldogságot várják, nem tesznek boldoggá.
A házasságkötés vagy az újra házasodás, a gyermekvállalás, a nagyobb házba, jobb környékre költözés, nagyobb havi jövedelem, vagy a karcsúbb test nem teszik boldogabbá az embereket.
Akkor mégis mi a boldogság receptje? A tudósok rájöttek, hogy a hála, az alázat és a tanulás iránti nyitottságnak sokkal inkább van köze a boldogsághoz. Ha elkezdesz egy hálanaplót írni, amiben naponta lejegyzed, hogy mik azok a dolgok, amikért hálás vagy, képesek a szomorúság mélységeiből felemelni téged. A boldog keresztények voltaképp hálában gazdag életű keresztények.
A boldog keresztény élet második fontos összetevője az elesettek megsegítése. Akár munkád során teszed, akár önkéntes munkaként tekintesz rá, másokon segíteni boldogság. Krisztus maga mondja, hogy nagyobb boldogság adni, mint kapni.
Ételosztás egy szociális konyhán, egy beteg meglátogatása, egy adomány átutalása mind boldogságot hozhatnak életedbe.
A Biblia már évezredek óta erre tanít minket. Legyen hálatelt életünk és segítsünk a rászorulókon. Ahogyan a Prédikátor könyve által tanít minket a Szentlélek, a gond azzal van, hogy az ember mindenütt keresi a boldogságát, de sok esetben ott nem hajlandó keresni ahol igazán megtalálná azt.


IMA: Istenünk, vezess minket, hogy megtaláljuk azokat a dolgokat, amik valódi boldogságot és beteljesedést hoznak életünkbe. Töltsd meg csordultig szíveinket hálával és nagylelkűséggel. Krisztus nevében kérünk, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...