2021. április 7., szerda

Ismerd meg Istent 1. rész

Akkor nem tanítja többé egyik ember a másikat, ember az embertársát arra, hogy ismerje meg az Urat, mert mindenki ismerni fog engem, kicsinyek és nagyok - így szól az ÚR -, mert megbocsátom bűneiket, és nem gondolok többé vétkeikre. Jeremiás könyve 31. fejezet 34. vers



Egy fiatal házaspár mondta el egyszer, hogy a feleség nagyon jó munkaajánlatot kapott, de nem tudta elfogadni, mert a férje munkája nappali rendben volt, az ő munkája pedig délutántól egészen estig vette volna igénybe idejét.
Emiatt a feleség jól tudta, hogy a férjével szinte semmi időt nem töltenének együtt és el is utasította ezt a remek munkalehetőséget. Úgy gondolom ez érthető, hiszen fiatal házasokként hogyan ismerték volna meg jobban egymást, ha a házasságuk elején már ilyen munkarendet vállalnak?
Amikor házasok eltávolodnak egymástól, gyakran szoktak olyat mondani, hogy: „Vele élek, de olyan mintha már egyáltalán nem ismerném.”
A házastárs ismerete sokkal többet jelent annál, hogy az elmémben tárolok vele kapcsolatos dolgokat. Mikor született, mi a kedvenc sütije, színe, kedvtelése stb.
Mély, meghitt kapcsolat szükségeltetik, hogy a lelkünk összeérjen azzal, aki a társunk. Isten kapcsolata az Övéivel hasonlóképpen működik, mint a házasság. Krisztus arra kéri menyasszonyát, hogy ismerje meg igazán Őt, ezáltal pedig növekedjen a Krisztus iránt érzett szeretetben, hűségben.
A következő napokban azt fogjuk megvizsgálni, hogy mit is jelent Isten megismerése. A mai igevers egy dicsőséges jövendő időszakról beszél, amikor kicsiny és nagy igazán fogja ismerni Istent. Hogyan fogja Isten ezt megvalósítani? Nézd, csak mit olvashatunk a Jeremiás 31:33-ban: „Hanem ilyen lesz az a szövetség, amelyet Izrael házával fogok kötni, ha eljön az ideje - így szól az ÚR -: Törvényemet a belsejükbe helyezem, szívükbe írom be. Én Istenük leszek, ők pedig népem lesznek.”
Veled mi a helyzet? Tényleg ismered Istent? Az Isten megismerése a földi élet legfontosabb és legjövedelmezőbb lehetősége.


IMA: Istenem, szeretnék azon emberek közé tartozni, akik teljes szívükkel ismernek Téged. A mai napon, miközben Rólad elmélkedünk, Téged imában megszólítunk, kérünk, hogy erősítsd meg Veled való kapcsolatunkat úgy, mint soha azelőtt. Krisztus nevében kérünk, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...