2021. április 8., csütörtök

Ismerd meg Istent 2. rész

Csodálatos nekem ez a tudás, igen magas, nem tudom felfogni. 139. Zsoltár 6. vers



A Filozófia szerint, az egyetlen biztos dolog Istennel kapcsolatosan, hogy nem lehet Őt megismerni. Ezzel szemben az igazság az, hogy Istent csakis úgy tudjuk megismerni, ha Ő úgy dönt, hogy kapcsolatba lép velünk és kinyilatkoztatja magát nekünk. Isten megismerése mindig Isteni kezdeményezéssel kezdődik.
Amikor Izrael népe rabszolgaságban élt Egyiptom földjén, Isten meghallotta segélykiáltásukat és megszólította népét, hogy kiszabadítsa őket a rabszolgaságból és beteljesítse ígéretét: „Népemmé fogadlak titeket, és a ti Istenetek leszek, és megtudjátok, hogy én, az ÚR vagyok a ti Istenetek, aki megszabadítalak benneteket az egyiptomi kényszermunkától.” ( 2 Mózes 6:7)
Isten nemcsak közeledett népéhez, de megajándékozta népét azzal a hittel, amelyre szükség volt ahhoz, hogy népe megismerhesse Őt.
Nekünk is, csak Isten kegyelme által van lehetőségünk megismerni Őt. Jézus Krisztusban vetett hit által Isten téged is meg akar szabadítani a bűn rabszolgaságától, hogy megismerhesd Őt.
Az Isten Igéjének hirdetése, Isten kegyelmének elsődleges eszköze, amely által megismerhetjük Istent.
A nyilvános istentisztelet alapvető fontosságú a hitünk növekedése szempontjából.
Természetesen vannak más eszközök is: személyes imádság, Biblia olvasása, az Isten szaváról való elmélkedés.
Istent tehát naponta megismerheted személyes csendességed, istentiszteleted által, a heti nyilvános, közösségben zajló Istentisztelet pedig ennek a személyes istentiszteletnek a kiteljesedése.


IMA: Istenünk, ismertesd magad még jobban áldott népeddel a Te drága Igéd, szavad által. Segíts figyelnünk Rád naponként, hogy hűségesen élhessünk Veled. Krisztus nevében kérünk, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...