2021. április 9., péntek

Ismerd meg Istent 3. rész

Nappal a nappalnak adja át e szót, éjjel az éjjelnek adja tudtul. 19. Zsoltár 2. vers



Amint az Isten imádata válik életed középpontjává, Isten sok további eszközzel is megáld, amelyek által erősíti a Benne vetett hitedet.
Családi bibliaolvasás, imádkozás, kiscsoportos bibliatanulmányozás, keresztény könyvek olvasása és keresztény énekek hallgatása, éneklése, lelki beszélgetések Isten gyermekeivel, hitünk megosztása olyan emberekkel, akik még nem ismerik Istent. Ezek mind elősegíthetik, hogy közelebb kerüljünk Istenhez. Minden eszközt ki kell használnunk, amit lehet hiszen az idők végén élünk, ezekre az időkre pedig jellemző a gonoszság megsokasodása.
Istennek van egy általános üzenete is hozzánk a természeten keresztül. Az egész teremtett világ Isten teremtő munkájának katedrálisa. A Krisztus testével, a gyülekezettel való közösséget semmi sem pótolhatja, de sokan tapasztaltuk már meg Isten nagyságát egy gyönyörű tavat csodálva, vagy egy hegycsúcsról körülnézve. Isten hatalma és felsége látható a természetben.
Az élettapasztalatainkon, szenvedéseinken keresztül is megismerhetjük Istent. Sok-sok ember mondta már el, hogy a szenvedése idején érezte legközelebb magát Istenhez. Sok-sok embert a szenvedése kellős-közepén találkozott az Istennel és az Ő gondviselésével.
Szeretnéd megismerni Istent? Hajlandó vagy ehhez igénybe venni a kegyelem eszközeit? Figyelsz arra, hogy életed különböző szakaszaiban, tapasztalatain keresztül.


IMA: Istenünk, segíts nekünk naponként meghallani Hangod. Miközben hallgatjuk, olvassuk a Te beszédedet, látunk egy naplementét vagy napfelkeltét, segíts megkérdeznünk magunktól: „Mit akarsz nekünk üzenni ez által Istenünk?”


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...