2021. április 26., hétfő

Jézus Krisztus jól ismer téged

Jézus így szólt hozzá: "Menj el, hívd a férjedet, és jöjj vissza!" Az asszony így válaszolt: "Nincs férjem." Jézus erre ezt mondta: "Jól mondtad, hogy férjed nincs...                                                       János evangéliuma 4. fejezet 16-17. vers



Még a legártalmatlanabbnak tűnő beszélgetésben is megtörténhet, hogy olyan dologra tapint valaki, amiről nem szívesen beszélsz. Mit teszel, amikor valaki a hogyléted felől érdeklődik és nagyon nem vagy jól? Egy erőltetett mosollyal válaszolsz, és azt feleled, hogy jól vagy?
Van, aki azt sem meri elmondani, hogy elbocsátották a munkahelyéről és éppen nincs biztosítva a megélhetése. Ha te lettél volna az a samaritánus nő, akinek azt mondja egy idegen zsidó férfi, hogy beszélni akar a férjével, te hogyan válaszoltál volna erre?
Ha már ötször váltál el és éppen egy hatodik férfival költöztél össze csak úgy, érthető, hogy nincs kedved mindent az elejétől elmagyarázni. Csak annyit felelsz, hogy nincs férjed. Különben is, miért kellene elmondanod mindent a megszegett ígéreteidről, összetört álmaidról egy idegen férfinak?
Mi van azonban akkor, ha ez az idegen már jól ismeri minden kudarcodat, sebedet és bűnödet? Igen. Jézus ismeri életed minden sötét szegletét, mégsem utasított el téged, hanem meghalt érted is a kereszten.
Még most is megszólít téged. Amikor Jézus Krisztus azt mondja ennek az asszonynak, hogy örökre meg tudja szüntetni lelke iszonyatos szomjúságát, örök életet tud adni neki, az asszonyban megszületik a hit.
Átvillan a gondolatán, hogy ha ez a férfi mindent tud róla és mégis így szereti őt, mégis így törődik vele, akkor ő az a szabadító, akit a többi férfiban is keresett sikertelenül.
A nő azonnal rohan, és azt mondja szomszédainak: „„Jöjjetek, lássátok azt az embert, aki megmondott nekem mindent, amit tettem: vajon nem ez-e a Krisztus?"


IMA: Istenünk, előtted nincs titok. Köszönjük, hogy életünk érzékeny pontjaira tapintottál ma és azzal a szándékkal tetted, hogy megszabadíts minket a képmutatástól, felületességtől, bűntudattól. Frissíts fel minket Szentlelked élő vizével, Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Becsületbeli dolog

...tartsátok becsületbeli dolognak, hogy csendesen éljetek, tegyétek a magatok dolgát, és saját kezetekkel dolgozzatok, ahogyan elrendeltük ...