2021. április 27., kedd

Nincs többé szakadék

Ezért tehát nem vagytok többé idegenek és jövevények, hanem polgártársai a szenteknek és háza népe Istennek. Efézusiakhoz írt 2. fejezet 19. vers



Általában hajlamosak vagyunk arra, hogy társuljunk azokkal, akikről úgy gondoljuk hozzánk hasonlóak és kerüljük azokat, akikről úgy gondoljuk, hogy tőlünk különböznek.
Krisztus azonban olyan embereket visz be egyházába, akik különböznek egymástól. Krisztus zsidókat és pogányokat is hív Isten családjába, nőket és férfiakat, időseket és fiatalokat, gazdagokat és szegényeket, különböző politikai nézeten levőket. Máté vámszedő volt, tehát a rómaiak pártján állt, Simon viszont zelóta volt, ami római ellenességet jelentett.
Krisztus képes félretenni minden társadalmi akadályt. Nincs többé generációs vagy egyéb szakadék Isten gyermekei között. Az üdvösség egyik csodás földi hozadéka, hogy Istenhez és az Ő egyházához tartozunk. Ha más a háttered, mint a legtöbb kereszténynek a gyülekezetedben, az újjászületés kegyelme által, akkor is Isten családjához tartozol.
Ha éppen most ismerted meg és fogadtad el Krisztust, ugyanúgy Krisztushoz tartozol, mint azok, akik évtizedek óta követik Őt.
Ha bízol Krisztusban, akkor Krisztushoz tartozol. Krisztus lelki egyháza nem egy gazdagoknak és kiválóknak szánt egyesület, hanem Isten gyermekeinek lelki közössége.
Nem azért vagyunk egyek, mert sok közös van bennünk. Jézus Krisztus egyesített minket az Ő beszéde, kereszthalála és feltámadása, Szentlelke által. Mindannyian polgártársai vagyunk Isten országának és tagjai Isten családjának. Aki nem született újjá és nem fogadta el Isten kegyelmét, sajnos nem tudja, hogy ez mit jelent.


IMA: Istenünk, köszönjük, hogy leromboltad a válaszfalat nemcsak közöttünk és közötted, hanem közöttünk és embertársaink között is. A Te családod tagjaivá tettél minket. Segíts nekem átérezni és megérteni az üdvösség minden áldását és megosztani azt másokkal is. Krisztus nevében kérlek, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hiteles keresztény értékrend

Semmit ne tegyetek önzésből, se hiú dicsőségvágyból, hanem alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál; és senki se a maga hasznát néz...