2021. április 28., szerda

Isten gyermekeként sosem vagy egyedül

Megparancsoltam neked, hogy légy erős és bátor. Ne félj, és ne rettegj, mert veled van Istened, az ÚR, mindenütt, amerre csak jársz. Józsué könyve 1. fejezet 9. vers



Mózes, aki negyven éven keresztül Józsué mentora és barátja volt, meghalt. Az egész nép egy teljes hónapig gyászolta Mózest. ( 5 Mózes 34:8) Józsuénak azonban egy hónap elteltével is valószínűleg sajgott a szíve Mózes elvesztése miatt.
Józsuét ennek ellenére Isten továbblépésre bátorította, hiszen Isten népének vezetőjévé vált. Isten népének vezetése magányos és nehéz felelősséget jelentett. Éppen ezért mutatta meg Isten Józsuénak, hogy a jövőbeli sikere és békessége nem Mózestől függ. Mózes ugyan meghalt, de Mózes Istene közel maradt Józsuéhoz.
Megígérte neki, hogy nem hagyja el őt és nem marad el tőle. Ha elveszítettél valakit, aki a számodra nagyon kedves személy, talán te is úgy érzed jelenleg, hogy nincs jövőd nélküle. A Biblia szerint, a halál után van élet nemcsak annak, aki elment a földi életből az örökkévalóságba, hanem annak is, aki az örökkévalóságba távozott barátja, szerette.
Az üdvösségben éppen ez a csodálatos. Érezheted magad magányosnak, de sosem vagy egyedül. Amikor félsz, Isten megnyugtató jelenléte közel van hozzád.
Amikor az előtted álló feladatot úgy tűnik lehetetlen elvégezned, Isten megerősít az Ő ereje által. Ha nem tudod hogyan tovább, nyisd ki a Bibliádat és engedd, hogy Isten az Ő szavával táplálja, vezesse lelkedet. Krisztus ma is mondja övéinek: „… íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig."


IMA: Istenem, köszönöm, hogy Te mindig közel vagy hozzám. Köszönöm, hogy a Te szeretetedtől Krisztusban semmi nem választhat el. Segíts nekem Veled járni és mindig meglátni, hogy közel vagy hozzám. Krisztus nevében, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Becsületbeli dolog

...tartsátok becsületbeli dolognak, hogy csendesen éljetek, tegyétek a magatok dolgát, és saját kezetekkel dolgozzatok, ahogyan elrendeltük ...