2021. április 29., csütörtök

Isten gyermekeinek kiváltságai

Maga a Lélek tesz bizonyságot a mi lelkünkkel együtt arról, hogy valóban Isten gyermekei vagyunk. Római levél 8. fejezet 16. vers



Minden igazi keresztényre igaz, hogy Krisztus szolgája, de az is igaz, hogy szolgánál sokkal több kiváltságot kaptunk Istentől.
Az Atya, gyermekeiként fogadja el a Szentlélek által újjászületett embereket.
Ez a tény, Isten gyermekei számára biztonságot jelent. Egy alkalmazott, ha teljesít, megkapja a megérdemelt fizetségét, ha pedig alulteljesít, akkor nagyon hamar kikerülhet felettesei „kegyeiből” és felmondanak neki. Egy szerető apa viszont, nem szabadul meg bukdácsoló gyermekeitől. Ezért mondja Isten: „A szeretetben nincsen félelem; sőt a teljes szeretet kiűzi a félelmet, mert a félelem gyötrelemmel jár: a ki pedig fél, nem lett teljessé a szeretetben. 1 János 4:18
Ha Krisztusban, a Szentlélek által Isten gyermeke lettél, nem kell már rettegned attól, hogy Isten büntetéssel fog súlytani vagy attól, hogy végérvényesen el fog utasítani.
Isten örökbefogadott gyermekének lenni, közelséget is jelent. Egy munkavállaló és munkaadó kapcsolata általában szorítkozhat csupán a feladatokkal kapcsolatos dolgokra, de egy apa-gyermek kapcsolatban melegségre, közelségre, intimitásra is szükség van.
Isten szeretné, hogy gyermekei engedelmeskedjenek Neki, de azt is szeretné, hogy az Ő gyermekei közelednének Hozzá azért, mert szeretik Őt, és mert vágynak arra, hogy Atyjuk viszont szeresse őket.
Ez a közelség azt jelenti, hogy szólíthatjuk Mennyei Atyát „ Abbának” azaz apunak.
Isten örökbefogadott gyermekének lenni, örökséget is jelent. Ha Isten gyermekei vagyunk, akkor Isten örökösei vagyunk, Krisztusnak pedig társörökösei. Mivel Atyánk örökkévaló Király, gyermekeiként örökkévaló királyság vár ránk. ( Jelenések 22:5)
„ Vagy nem tudjátok, hogy a szentek a világ felett fognak ítélkezni? És ha ti ítélkeztek a világ felett, arra talán méltatlanok vagytok, hogy jelentéktelen ügyekben ítélkezzetek? Vagy nem tudjátok, hogy angyalok fölött is ítélkezünk majd? Akkor mennyivel inkább ítélkezhetünk a mindennapi élet dolgaiban!” ( 2 Korintus 6:3)
Érted már milyen kiváltság Isten gyermekévé lenni?


IMA: Istenünk, olyan nagy szeretetet adtál a tieidnek azáltal, hogy Atyának nevezhetnek. Köszönjük, hogy ma is bárki a Te gyermeked lehet, aki átadja életét Neked és elfogadja kegyelmedet. Krisztus nevében magasztalunk a gyermekeidnek járó kiváltságokért. Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hiteles keresztény értékrend

Semmit ne tegyetek önzésből, se hiú dicsőségvágyból, hanem alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál; és senki se a maga hasznát néz...