2021. április 30., péntek

Amikor Isten fegyelmez

Mert akit szeret az ÚR, azt megdorgálja, de mint apa a fiát, akit kedvel.                              Példabeszédek könyve 3. fejezet 12. vers



Ahhoz, hogy valaki egy sportágban sikeres legyen, szüksége van egy edzőre, aki fegyelmezett életmódot diktál neki. Talán a sportolónak semmi kedve edzeni, de az edző kemény edzésekre ösztönzi, hiszen csak ez által fejlődhet és érheti el a kitűzött célját.
Egy gyermeket a szüleinek kell ösztönözni, hogy elvégezze a házi feladatait, a szüleinek kell fegyelmezni a gyermeket, ha átlépi a szülők által lefektetett határokat. Ha ezt elmulasztja gyakorolni egy szülő, a gyermeke nem fog felelősségteljes felnőtté válni.
A szerető szülők határozott fegyelmezése a legjobbat hozhatják ki a gyermekeikből. Éppen ezért, ha Isten gyermeke vagy, törvényszerű, hogy szükséged van az Isten fegyelmezésére.
Lehet, hogy sokszor nem kellemes, amikor Isten fegyelmez, de Isten felhasználhatja a csalódásaidat és nehézségeidet is arra, hogy a jellemedet formálja. „De nem csak ezzel dicsekszünk, hanem a megpróbáltatásokkal is, mivel tudjuk, hogy a megpróbáltatás munkálja ki az állhatatosságot, az állhatatosság a kipróbáltságot, a kipróbáltság a reménységet; a reménység pedig nem szégyenít meg, mert szívünkbe áradt az Isten szeretete a nekünk adatott Szentlélek által.” (Róma 5:3-5)
Isten azért fegyelmez téged, mert törődik vele. Nem szeretné, hogy hisztis kisgyermek szintjén maradjon a jellemed, hanem szeretne érett emberré formálni.
A fegyelmezés gyakran fájdalmas lehet, így nem is kell képmutatóan úgy tenned, hogy élvezed azt. Köszönetet mondhatsz viszont Istennek azért, hogy törődik veled akkor is, ha csak a jövőben fog nyilvánvalóvá válni, hogy éppen mit formál ki benned fegyelmezés által.
Isten nemcsak jobb önbecsülést kínál neked, hanem jobb jellemet. Szeretne olyanná formálni, mint Krisztus.


IMA: Istenünk, köszönjük neked Jézus Krisztust, aki azokból amiket szenvedett tanulta meg az engedelmességet. Taníts engem is engedelmességre, hogy egyre inkább hasonlóvá válhassak Krisztushoz. Ámen.

 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Becsületbeli dolog

...tartsátok becsületbeli dolognak, hogy csendesen éljetek, tegyétek a magatok dolgát, és saját kezetekkel dolgozzatok, ahogyan elrendeltük ...