2021. április 22., csütörtök

Krisztus átformáló ereje

Zákeus pedig előállt, és ezt mondta az Úrnak: "Uram, íme, vagyonom felét a szegényeknek adom, és ha valakitől valamit kizsaroltam, a négyszeresét adom vissza neki." Lukács evangéliuma 19. fejezet 8. vers



Zákeus meggazdagodott, mert jól tudta, hogy mit kell tennie ahhoz, hogy a legális jövedelmén kívül további jövedelemre is szert tegyen.
Amikor Krisztus Zákeus házánál szállt meg, ez az agyafúrt gazdag ember, aki nagyon jól tudta kihasználni a „kiskapukat”, teljesen megváltozott.
Akiket megkárosított, azokat kártalanítani akarta, ahelyett, hogy másokat kifosztva saját magát gazdagítsa, inkább arra koncentrált, hogy másokat gazdagítson még akkor is, ha ő szegényebb lett ez által. Zákeus már nem elvett másoktól tisztességtelen módon, hanem inkább ajándékozott másoknak.
Krisztus ma is képes hétpróbás gazembereket megváltoztatni. Az, aki valamikor kábítószer kereskedésből tartotta fenn fényűző életét, miután Jézus Krisztussal találkozott, arra szentelte életét, hogy drogfüggőknek segítsen megszabadulni függőségüktől. Mások bűneik miatt börtönbe kerültek, de ott megismerték Jézus Krisztust és szolgálni kezdtek a többi rab felé az evangéliummal.
Mások önzőek és zsugoriak voltak, csak akkor adtak, ha azt az érdekük úgy kívánta, mindig azt figyelték mit, hogyan vehetnek el másoktól, találkoztak Jézussal és megtanulták, hogy „jobb adni, mint kapni. ( Apostolok Cselekedetei 20. fejezet 35. vers)
Nagy ajándék, ha el tudja rendezni valaki elrontott múltját és Istentől bocsánatot nyer. Még nagyobb dolog, ha Krisztus olyan jövőt ajándékoz valakinek, hogy többé ne ártson, hanem segítsen embertársainak. Ahol csak lehetséges, segítenünk, vigasztalnunk kell azokat, akiket megbántottak, becsaptak. Ha ezt tesszük, mi is eszközök lehetünk Isten kezében és segíthetünk másoknak.
Isten mindannyiunknak adott különböző javakat, képességeket. Lehetőségeket is biztosít, hogy ezeket mások javára, megsegítésére használjuk. Ez után mi is élvezhetjük annak örömét, hogy Isten segítsége által, már nem ártunk a körülöttünk levőknek, hanem Istent dicsőítő jó cselekedetekkel segítjük őket.


IMA: Istenem, mutasd meg nekem kiket bántottam vagy károsítottam meg és azt is, hogy miként tehetem jóvá ezeket a dolgokat. Köszönöm, hogy Jézus Krisztus által megbocsátottad bűneimet és Szentlelked által segítesz nekem mások javára és a Te dicsőségedre élni. Krisztus nevében, Ámen.

 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...