2021. április 23., péntek

Szeresd ellenségeid

Én pedig azt mondom nektek: Szeressétek ellenségeiteket, és imádkozzatok azokért, akik üldöznek titeket, hogy legyetek mennyei Atyátoknak fiai, aki felhozza napját gonoszokra és jókra, és esőt ad igazaknak és hamisaknak. Máté evangéliuma 5. fejezet 44-45. vers



A megbocsátás nélküli élet csupán kínszenvedés. Amikor egy ember vétkezik, gyakran bűntudat gyötri. Amikor egy ember ellen vétkezik valaki, az illetőt gyakran harag és gyűlölet gyötri.
Jézus Krisztus megkönnyebbülést akar hozni annak is aki vétkezett és annak is aki ellen vétkeztek.
Ha mélyen megbántottak, belegázoltak lelkedbe, a felidézett emlékek ugyanolyan fájdalmat okozhatnak neked, mint azok a dolgok, amikkel annak idején megbántottak. Emiatt újra és újra táplálod a szívedben levő haragot. Olyan is előfordulhat, hogy fel sem mered idézni múltbeli sérelmeidhez kapcsolódó szörnyű emlékeidet. Ha azonban Krisztusba veted bizalmad, erőt kapsz arra, hogy megbocsáthass. Jézus Krisztus megszabadíthat sebeidtől, szörnyű emlékeidtől az Ő igazsága és szeretete által.
Az, aki megbántott, talán borzasztó fájdalmat okozott neked, Isten mégis erőt tud adni neked arra, hogy szeresd, imádkozz érte és önmagadban jót kívánj neki.
Meg kell értened, hogy nem az a teher, ha szereted ellenségeidet, hanem az a teher, ha gyűlölöd őket. Ha szeretni kezded ellenségeidet, voltaképp felszabadulsz. Az ellenséged már nem lesz többé gondolataid középpontjában, nem kell többé szenvedned a fájdalmas emlékek folyamatos felidézése miatt, így pedig megszakad a gyűlölet ördögi köre is életedben.
Szeretni az ellenségedet, voltaképp Isten különleges ajándéka, melynek segítségével átérezheted valamelyest, hogy Isten milyen módon szeret téged.
Amikor szereted ellenségedet, rádöbbensz, hogy Isten is szeretett téged már akkor, amikor ellensége voltál és az Ő egyszülött Fiát adta halálba érted. „Mert ha akkor, mikor ellenségei voltunk, megbékéltetett minket az Isten önmagával Fia halála által, akkor miután megbékéltettünk, még inkább üdvözíteni fog élete által.” ( Róma 5:10)

IMA: Istenem, köszönöm jóságod, szereteted, kegyelmed. Tisztítsd meg szívemet minden haragtól, nehezteléstől, gyűlölettől és tölts be engem a Te csodálatos szereteteddel, hogy szerethessem ellenségeimet és minden embertársamat. Krisztus nevében kérlek, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...