2021. április 24., szombat

Ne adjatok helyet az ördögnek

Ha haragusztok is, ne vétkezzetek: a nap ne menjen le a ti haragotokkal, helyet se adjatok az ördögnek. Efézusiakhoz írt levél 4. fejezet 26-27. vers



Egy házaspár segítséget kért egy házassági tanácsadótól, a férj pedig a miatt panaszkodott, hogy a feleségével való viták során, a felesége mindig a történész szerepét veszi fel. Ilyenkor ugyanis a feleség a férje „fejéhez” vág mindent, amit a múltban a férje helytelenül tett.
Amikor egymás múltban elkövetett hibáit, bűneit emlegetjük fel akkor is, ha elvileg megbocsátottuk őket, azzal szétromboljuk kapcsolatainkat.
Az Efézusiakhoz írt levél 4. fejezetében Pál apostol arra hív minket, hogy vetkőzzük le a régi énünket és öltözzük fel az új, krisztusi természetet.
A Krisztusban nyert új életre vigyázni kell, mint egy új ruhára. Ennek a ruhának a szövetét az őszinteség, a kemény munka, a kedvesség és a szeretet alkotják. Vigyáznunk kell, hogy új ruhánkat ne tegyük félre, és ne vegyük vissza magunkra régi természetünk megkopott, szennyes rongyait.
Ezt a harcot naponként meg kell vívnunk. Amikor este önvizsgálatot tartunk és elengedjük azokat a sérelmeket, amik értek minket, megvalljuk azokat a bűnöket, amiket elkövettünk, voltaképp megakadályozzuk azt, hogy a gonosz visszacsempéssze életünkbe a régit.
Ha ezt tesszük, a Krisztusban nyert új életünk egyre inkább ki fog bontakozni és az emberi kapcsolataink egyre inkább gyümölcsözni fognak.


IMA: Istenem, haragod egy pillanatig tart a Te gyermekeid iránt, de kegyelmed egy életen át megújul. Formálj engem olyan emberré, hogy a Te tetszésedre lehessek. Segíts engem, hogy a haragot, mint érzést megfelelő módon tudjam kezelni és minden nap neked tetsző döntést tudjak hozni a haraggal kapcsolatosan. Krisztus nevében kérlek, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...