2021. április 15., csütörtök

Örök harag vagy örök élet?

Mert az Isten nem haragra rendelt minket, hanem hogy elnyerjük az üdvösséget a mi Urunk Jézus Krisztus által. Thesszalonikabeliekhez írt első levél 5. fejezet 9. vers



Azt tapasztalom, hogy napjainkban az emberek nagyon nagy többsége hiszi, hogy van lelke és ez a lélek a fizikai halál után is tovább él. Azzal viszont kevés ember akar szembenézni, hogy mi vár lelkére az örökkévalóságban. Pedig ha nem veszünk tudomást a pokol létezéséről, attól még ugyanúgy igazság marad. Vagy a kárhozat vagy Isten országa vár az emberre a földi élet után.

Keserves csalódás fogja érni azokat az embereket, akik elutasítják Isten kegyelmét, közben pedig kedves kis idézetekkel ámítják önmagukat a békességről, biztonságról. Az örökkévalóságban Isten örökké tartó haragja fogja sújtani azokat, akik nem akartak megbékülni Istennel földi életük során.
Jézus Krisztus második eljövetele félelmetes hirtelenséggel fogja meglepni azokat, akik nem hittek Benne egyetlen Megváltóként. Ez a rémület pedig örökké tartani fog.
Isten terve arról szól, hogy megmentse a bűnösöket az örökkévaló haragtól. Hogyan teszi ezt? Jézus Krisztus kereszthalála által, Aki elszenvedte az Atya haragjának borzalmas gyötrelmeit a mi bűneink miatt. A pokol kínjait élte át miattunk. Mindezt azért tette, hogy a bűnösöket megvédhesse az Atya igazságos haragjától.
Az örömhír az, hogy Jézus meghalt helyettünk, mi pedig élhetünk Általa. Egyetlen ember sem fogja elszenvedni az Atya örökkévaló haragját, azok közül, akik Jézus Krisztus megmentő áldozatában bíznak.
Mi, akik Jézus Krisztusban bízunk, nem kell rettegéssel gondolnunk arra a napra, amikor Krisztus eljön ítélni élőket és halottakat.
Micsoda megkönnyebbülés tudni, hogy Krisztus által az Atya üdvösségre jelölt ki engem. Az Ő fiának szenvedése által a kereszten, az Atya megkímélt engem az örökkévaló gyötrődéstől. Jézus Krisztus szállt le a pokolra helyettem. Az Ő áldozat teljes szeretete felfoghatatlan a számomra. Örökké hálás leszek érte.


IMA: Köszönöm Istenem, hogy mindenkit megmentesz az eljövendő haragtól, aki teljes szívéből Krisztusban bízik az üdvösségét illetően. Kérlek, érintsd meg sokak szívét, hogy megismerjék Krisztust és elfogadva Általa az üdvösséget, a szabadulás örömében élhessenek. Krisztus nevében kérünk, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A fegyelmezés áldásai

Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza ...