2021. április 16., péntek

Imádságot meghallgató Isten

Távol van az ÚR a bűnösöktől, de az igazak imádságát meghallgatja.                                        Példabeszédek könyve 15. fejezet 29. vers



Ha egy hamis istent imádsz, imádkozhatsz, kiabálhatsz, táncolhatsz, vagdoshatod magad reggeltől-estig, mert nem fogsz választ kapni. Ennek egyszerűen az az oka, hogy nem az élő Istenhez imádkozol. A hamis, halott istenek pedig nem tudnak figyelni rád vagy válaszolni neked.
Ha viszont az élő és igaz Istenhez imádkozol, de nem alázkodsz meg Előtte, nem tartasz bűnbánatot, nem akarsz szakítani bűnös életmódoddal, akkor az imádságod szintén felesleges időpazarlás lesz.
Az efféle megnyilvánulásról, Isten a következőképpen nyilatkozik: „ Ha felém nyújtjátok kezeteket, eltakarom szemem előletek; bármennyit is imádkoztok, én nem hallgatom meg: vér tapad a kezetekhez!” ( Ézsaiás 1:15)
A keresztények nem hamis istenekhez imádkoznak. Jézus Krisztus Atyjához imádkoznak. Ő pedig meghallgat, mert jóllehet az univerzum teremtője és fenntartója, de gondosan figyel minden emberre, aki segítségül hívja az Ő nevét.
Jézus Krisztus lerombolta a válaszfalat köztünk és a Mennyei Atya között, így szabadon mehetünk Elé. „Járuljunk tehát bizalommal a kegyelem trónusához, hogy irgalmat nyerjünk, és kegyelmet találjunk, amikor segítségre van szükségünk.” Zsidók 4:16
Amikor Istennek Krisztus által megigazult gyermekei beszélnek a mennyei Atyához, a mennyei Atya válaszol nekik. Illés prófétának nem kellettek vad szertartások, díszes szavak, hogy ezekkel hívja fel Isten figyelmét.
Egyszerű szavakkal szólította meg az egyetlen igaz Istent. Illés szíve teljesen Istennek szentelt szív volt, éppen ezért válaszolt neki Isten csodálatos módon. Isten rád is figyel, ha átadod életed Krisztusnak és Ő lesz Megváltód. A Krisztus nevében kérhetsz, beszélhetsz, Isten pedig meghallgat és válaszol a megfelelő időben.


IMA: Istenünk, köszönjük, hogy Te ma is meghallgatod gyermekeidet. Tisztíts meg minden olyan bűntől, amelyek gátolnak minket abban, hogy az imáink meghallgatásra találjanak.
Köszönjük, hogy Krisztus lerombolta a bűn válaszfalát, így szabadon jöhetünk az Atyához. Krisztus nevében, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A fegyelmezés áldásai

Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza ...