2021. április 17., szombat

Add fel, hogy megszabadulj

Vagy hogyan mehetne be valaki egy erős ember házába, és hogyan rabolhatná el annak javait, ha előbb meg nem kötözi azt az erős embert? Akkor azonban kirabolhatja a házát.                                                  Máté evangéliuma 12. fejezet 29. vers



Sok emberi nehézségnek hátterében a bűn áll. A bűnök mögött pedig ott vannak az ember szabad döntései. Vannak nálunk sokkal erősebb dolgok: egy halálos lelki betegség és a bűn okozta rabszolgaság. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy mindenkit megszáll az ördög látványos módon egy démoni sereggel. A megkötözöttség jelei viszont láthatóak: emberek, akik képtelenek megszabadulni az alkoholizmus, dohányzás, kábítószerezés, szexuális kicsapongás, dührohamok szorításából.
Emberi erő, erőfeszítés semmit sem ér a Sátán és a pokol ereje ellen. Minden változással kapcsolatos elhatározás, kísérlet kudarcba fog fulladni addig, amíg egy sokkal hatalmasabb személy be nem lép az életünkbe, és szabaddá nem tesz a gonosz uralmától.
Egy önmagunknál és a Sátánnál is sokkal nagyobb erőre van szükségünk, hogy megszabadítson és meggyógyítson minket. Be kell hát ismernünk tehetetlenségünket és életünket Jézus Krisztusra kell bíznunk. Krisztus legyőzheti a Sátánt életünkben és megfoszthatja őt életünk fölött gyakorolt hatalmától. Ez a szabadulás legtöbbször nem látványos, de nagyon is valóságos. Ha életed teljesen átadod Krisztusnak, meg fogod látni, hogy az önpusztító magatartás nem lesz rád kényszerítő hatással. Krisztus által nyert szabadságunk minden nap növekszik és kiteljesedik majd életünkben. Vágyni fogunk más, Krisztus által felszabadított emberekkel való közösségre. A Sátán zsarnok uralma így törhet meg a te életed felett is. Akarsz hát megszabadulni?


IMA: Úr Jézus, Nélküled a Sátán kegyetlenségének játékszerei vagyunk. Ő nem ismer irgalmat egyikünk iránt sem. Pusztítsd el az ördög minden hatalmát, befolyását életünkben. Szabadíts meg minket a bűn rabszolgaságából és gyógyítsd meg lelkünk minden betegségét. A Te nevedben kérünk, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A fegyelmezés áldásai

Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza ...