2021. május 24., hétfő

A Szentlélek egyesítő ereje

...zsidók és prozeliták, krétaiak és arabok: halljuk, amint a mi nyelvünkön beszélnek az Isten felséges dolgairól." Apostolok Cselekedetei 2. fejezet 11. vers



A kommunista Romániában történt a következő történet. Ceaușescu felesége, Elena, különösen gyűlölte az elkötelezett keresztényeket, akik a törvényi tilalmak ellenére felvállalták a hitüket és a Krisztusról szóló bizonyságtételüket.
Volt egy magasrangú Szekuritátés tiszt, akivel egy napon közölte a diktátor felesége, hogy egy csoport hívő készül átszökni a zöldhatáron és állítsa meg őket minden áron, vagy másnap tisztből egyszerű gyári munkássá fokozza le.
A tiszt és az emberei meg is jelentek a kérdéses területen, de csak néhány kapáló embert láttak a mezőn és arra gondoltak, hogy az információ a hivők szökéséről nem volt igaz.
Már menni készültek, amikor a kapákat eldobva, a mezőn levő emberek menekülni kezdtek a zöld határ felé. Egy embert hasba lőtt ez a bizonyos tiszt, majd a többi szökevény nyomába eredt.
Mire visszatért, nem találta a hasba lőtt illető holttestét, arra gondolt, hogy bizonyára meghalt, a munkatársai pedig elásták.
Évtizedek múlva Isten megérintette ennek a kemény, magyarokat és hívőket gyűlölő, gyilkos, állami tisztnek a szívét, és könnyek között tért meg.
Sorra járta a gyülekezeteket, hogy elmondja milyen ember volt és milyen emberré változtatta Isten az Ő Szentlelke által. Egy napon, amikor a fenti történetet mondta, felállt egy magyar testvér, és felhúzva ingét megmutatta a hasába kapott lövés helyét. Kiderült, hogy egy lovasszekéren utazó házaspár találta meg és vitte haza, hogy ne haljon meg a lövés következtében.
Ezután a volt tiszt és egykori áldozata, a könnyek között ölelték meg egymást és a hasba lőtt keresztény ember immáron elmondhatta az egykori tisztnek, hogy megbocsát, hiszen már egy családba tartoznak. Isten családjában a Szentlélek egyesíteni tudja az időst és a fiatalt, a magyart és a más nemzetiségűt, a barátot és az ellenséget. Ez a Pünkösd üzenete és csodája. Dicsérjük hát Istent az Ő felséges dolgaiért és a Szentlélek átformáló, egyesítő erejéért.


IMA: Istenünk, Nálad nincs lehetetlen. Meglágyítottad oly sok ember kőszívét és Szentlelked által új emberré formáltad azt, kérünk rajtunk is könyörülj. Tölts be minket csordultig Szentlelkeddel és egyesítsd a Te népedet. Krisztus nevében kérünk, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...