2021. május 13., csütörtök

Az evangélium hirdetésének célja

Nagy néppé teszlek, és megáldalak, naggyá teszem nevedet, és áldás leszel. Megáldom a téged áldókat, s megátkozom a téged gyalázókat. Általad nyer áldást a föld minden nemzetsége.                               Mózes első könyve 12. fejezet 2-3. vers



Az Ószövetséget olvasva, úgy tűnhet, hogy Isten csak Izrael népével törődött, de a fenti igéből is láthatjuk, hogy terve volt a többi nemzettel is.
Isten nem az Újszövetségben „találta ki”, hogy a pogány nemzeteket is bevonja az Ő tervébe, kegyelmébe, szeretetébe.
Mikor Ábrahámot elhívta Isten, már akkor gondolt minden nemzetre. „…Általad nyer áldást a föld minden nemzetsége.”
Isten nem egy kivételes csoporttal akarta csupán megosztani áldásait, hanem minden egyes nemzetre folyóként akarta ráárasztani azt.
Isten áldásainak csatornája azóta is duzzadt és nem elapadt. Milyen csodálatos örömhír ez nekünk, akik nem vagyunk Ábrahám egyenes ágú leszármazottai.
Ábrahám által jött Jézus Krisztus, a Krisztusban vetett hitünk által pedig Isten ránk is Ábrahám gyermekeiként, az Ő áldásainak örököseiként tekint. A kérdés az, hogy Isten gyermekeiként kiket akar még megáldani Isten rajtunk keresztül?
Csak örülünk a Krisztusban nyert áldásoknak vagy keresünk olyan embereket, akiknek szintén szükségük van ezekre az áldásokra és megosztjuk velük a Krisztusról szóló örömhírt?
Hogyan áradhatnak rajtad keresztül az élő víznek folyamai? Kivel kell megosztanod azt az élő vizet, amit te is ajándékba kaptál a Krisztusban vetett hited által?


IMA: Istenünk, tégy minket áldásaid közvetítő csatornáivá. Segíts minket úgy élni, hogy mások is megtapasztalják, megismerjék Krisztus szeretetét. Krisztus nevében kérünk, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A legjobb rész

Az Úr azonban így felelt neki: "Márta, Márta, sok mindenért aggódsz és nyugtalankodsz, pedig kevésre van szükség, valójában csak egyre....