2021. június 6., vasárnap

A felüdülés ideje

Mert vizet árasztok a szomjas földre, patakokat a szárazra. Lelkemet árasztom utódaidra, áldásomat sarjadékaidra. Ézsaiás könyve 44. rész 3. vers




Mindig kedvesebb vagy ösztönösen az emberekkel, ha fényes jövőt látsz a "küszöbön".
A remény örömmel tölt el, az öröm pedig mosolyban, kedves szavakban és segítőkész cselekedetekben nyilvánul meg mások felé.
De mi van amikor úgy tűnik, hogy csak pusztaság, és száraz, szomjas föld vesz körül? 
Ha valami félelmetes dolgot látsz a holnapodban, nem kell félned, ha Isten Szentlelke betöltötte életedet.
A családi kapcsolataid talán feszültek, az egészséged meggyengült, a főnököd talán azt tervezi, hogy kirúg téged, holnap talán egy rád nézve veszélyes konfliktusba kerülhetsz, de bármi miatt is félsz ha a holnapra gondolsz, nyisd meg a szíved a Szentlélek mindent betöltő jelenlétének.
Figyelj a Szentlélek által kapott ígéretekre, ezek által a Szentlélek be fog tölteni mennyei reménységgel és le fogod győzni a félelmeidet.
Amikor betöltekezünk Szentlélekkel nemcsak a félelmeinket győzzük le, hanem a lelki szükségleteink is be lesznek töltve.
Az Isten utáni éhségünk megszűnik, és tudni fogjuk, hogy hol, hogyan töltekezhetünk fel újra és újra Isten szerető jelenléte által.
Két dolog miatt szoktak emberek félni a jövőtől. Egyrészt mert szenvedést hozhat a számukra, másrészt mert a várva-várt boldogság, felüdülés nem fog megérkezni.
Nem ez a két dolog mozgatja az embereket? A jövendő nyomorúságától való félelem és a boldogtalanság?
Ézsaiásnál látjuk, hogy mire van szükségünk. A Szentlélek éltető vizére, amely eloltja szomjúságunkat, elveszi félelmeinket.
Ha szeretnéd, hogy a te életedre is kiáradjon Isten Szentlelke, töltsd meg szíved Isten ígéreteivel és könyörögj, hogy a Szentlélek elhozza a te életedben is a felüdülés idejét.


Ima: Istenünk, a Te gyermekeid békességben és örömben élhetnek, mert áldást tartogatsz számukra szenvedés, betegség vagy bármilyen más körülmény közepette is.
Kérünk Istenünk, töltsd be szívünket a Te Szentlelkeddel, a Te beszédeddel, hogy ne a félelem uralkodjon bennünk, hanem a szeretet. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...