2021. június 15., kedd

A tanítvány, akit Jézus szeretett

Jézus mellett telepedett le egyik tanítványa, akit Jézus szeretett. János evangéliuma 13. fejezet 23. vers


Krisztusnak sokféle tanítványa volt és van ma is. Ott volt Máté, aki vámszedő volt és mindent hátrahagyott Krisztusért. Ott volt Péter, aki hirtelen természetű volt, tett és mondott olyan dolgokat, amiket később megbánt. Mennyire fájdalmas volt Péter számára, hogy az utolsó alkalom, amikor a tekintete találkozott a mestere tekintetével, a tagadás éjszakáján volt.
Ott volt János, akit egy csendes, érzelmes, önmagát felvállaló embernek képzelek. Őszinte szívből szerette Jézust és ezt ki is fejezte szavaival és tetteivel is.
Hadd bátorítsalak kedves olvasóm, hogy bármilyen természeted van, ha Isten gyermeke vagy, akkor Isten nem fog magadra hagyni. Hasznát tudja venni a vámszedőknek, a heves természetűeknek, a csendeseknek, a szókimondóknak és mindenkinek, aki teljesen átadja az életét Neki és enged a Szentlélek formáló munkájának.
Ha viszont szeretnéd, hogy tanítványként közel légy Krisztus szívéhez, akkor igyekezz először közel kerülni Hozzá. Ne szégyellj állást foglalni mellette, helyet foglalni mellette, beszélni Róla és Vele, és azt se szégyelld, ha egy fárasztó nap után, csak az Ő karjain, keblén találsz nyugalmat, felfrissülést, új erőt.
Talán a lobbanékony, hirtelen tanítványtársaid nem fogják megérteni ezt, hiszen az ő természetük, működésük más, de mestered érezni fogja, hogy őszintén szereted Őt és ragaszkodsz Hozzá.
Hallgasd Krisztust rendszeresen és engedelmeskedj Neki. Mit mond Krisztus? Mi az iránta érzett szeretetünk mércéje?
„ Ha szerettek engem, megtartjátok az én parancsolataimat.” Amikor ennek tudatába kerülünk, talán megtorpan magabiztosságunk, mint ahogy Péternek a tenger partján, amikor Krisztus kérdezte Pétert, hogy szereti-e Őt?
Látja Isten a szívedet és a szívemet. Tudja, hogy mennyire törekszünk az Ő szava szerint járni, hogy mennyire akarunk hitből élni és minél közelebb lenni Hozzá.
Ha közeledünk Hozzá, Ő közeledni fog hozzánk. Egyetlen ember sem volt még, aki jött bűnbánattal Krisztushoz, Krisztus pedig elutasította.
Harmadszor, indulj el ma Krisztus felé. Ne várj a tökéletes pillanatra, mert sosem fog eljönni. Nincs már idő készülődésre, azonnal lépned kell. Számolj fel mindent, ami akadályoz abban, hogy Krisztushoz közel telepedj le és élvezd az Ő feltétel nélküli, hűséges szeretetét.


IMA: Istenünk, a legnagyobb elismerés, amit kaphat egy ember földi élete során az, ha Te szeretsz minket. Nem érdemeljük ezt a szeretetet, de annyiszor kifejezted már ezt. Krisztus nevében könyörülj rajtunk, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...