2021. június 16., szerda

Mit keresel?

Hasonló a mennyek országa a kereskedőhöz is, aki szép gyöngyöket keres. Amikor egy nagy értékű gyöngyre talál, elmegy, eladja mindenét, amije van, és megvásárolja azt.                                               Máté evangéliuma 13. fejezet 45-46. versek




Ki az az ember, aki képes eladni mindenét, hogy megvegyen egyetlen gyöngyöt? Csak egy olyan kereskedő, aki tisztában van vele, hogy az a bizonyos gyöngy, sokkal többet ér, mint az egész meglevő vagyona. Érdemes lemondani mulandó kincsekről azért, hogy mienk legyen az örökkévaló kincs?
Megéri ezért odaadnod amid van az Istennek? Volt olyan férj, aki megismerte az Istent és odaadta Neki egész életét az Isten országának csodálatos kincséért cserébe, amikor pedig elújságolta a feleségének, hogy milyen csodálatos dolog történt vele, a felesége összepakolt és beadta a válókeresetet. Sokba került neki a Krisztus követése, de nem bánta meg sosem, hogy megfizette az árát. Erdélyben voltak olyan lelkipásztorok a múlt rendszerben, akiket 20 év kényszermunkára ítéltek, mert nem voltak hajlandóak megtagadni a hitüket. Ők ilyen árat fizettek az Isten országáért.
A lelkipásztorok, akik megalkudtak az ördögi rendszerrel, kinevették ezeket az embereket és kényelmes házaikból élték a megalkuvás napjait, éveit. Megmaradt mindenük, de elveszítették Istent. Egyik ilyen lelkipásztor közre is működött a kommunista rezsimmel és elárulta a lelkipásztortársait.
Amikor minden lelkipásztor társát elhurcolták, őt viszont lakással, jól fizető munkával és autóval otthon hagyták, az apja azt mondta neki: „Fiam! Mivel elárultad a lelkipásztortársaidat, jó napjaid még lehetnek, de minden éjszakád nagyon nehéz lesz.”
Bármit, bármennyit veszítünk itt a földön, nulla ahhoz képest, ami odaát vár minket. Döntsd hát el te is, hogy mit teszel az Isten országával. Átadod Istennek azokat a dolgokat, amelyeket úgysem tarthatsz meg azért cserébe, hogy tied legyen az, amit sosem veszíthetsz el?
Tencut Zoltán


IMA: Istenünk, tégy minket bölcsekké a mindennapi életünkben. Segíts megítélni melyek a mulandó értékek és melyek a maradandó értékek. Szeretnénk a maradandó értékeket választani. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...