2021. június 27., vasárnap

Áldások, melyek gyümölcsöző életre segíthetnek

Vagy azt gondoljátok, hogy az a tizennyolc, akire rádőlt a torony Siloámban, és megölte őket, vétkesebb volt minden más embernél, aki Jeruzsálemben lakik? Nem! Sőt - mondom nektek -: ha meg nem tértek, mindnyájan ugyanúgy vesztek el." Lukács evangéliuma 13. fejezet 4-5. vers



Melyek azok az áldások, amelyeket Isten ad az Ő gyermekeinek, hogy gyümölcsöt teremjenek?
Először is a Fiúság lelkét kapta meg minden olyan ember, aki átadta teljesen az életét Istennek. Isten gyermekének lenni nagy kiváltság, de nagy felelősség is. Az angol királyi család két hercege szeretett volna kimenni a környék egyszerű gyermekeivel játszani a sárban, de nem tehették, mert ők királyi gyermekek voltak. Isten gyermekének lenni szabadságot jelent. Különösen a bűntől lehetsz szabad Isten gyermekeként, mert már nem érzed a kényszert arra, hogy úgy élj, mint a világ fiai.
Isten nem a világ fiait vizsgálja, hogy gyümölcsöző-e az életük, hiszen rossz fán felesleges jó gyümölcsöt keresni. Isten rajtunk, az övéin keresi a Neki tetsző gyümölcsöket.
Miről ismerhetőek fel Isten gyermekei? Gyümölcseikről és nem a vallásfelekezetükről.
Másodszor, Isten gyermekei az Ő védelmét és gondoskodását élvezik.
Sok-sok gyümölcstelen életű ember gyűlöli azt, aki gyümölcsöt terem az Isten dicsőségére. Miért akarták Krisztust megölni? Irigységből. Ezt még az istentelen Pilátus is megértette szavak nélkül is.
„ ...Mert tudta, hogy irigységből szolgáltatták ki Jézust a főpapok.”
Miért ölte meg Káin az ő testvérét, Ábelt? Irigységből. Az Ábel áldozatát elfogadta Isten, mert Ábel gyümölcsöző életet élt, bűnbánat helyett inkább megölte a testvérét.
Mégis ne foglalkozz csak Istennel és igyekezz Rá bízni magad, hogy gazdagon teremhess gyümölcsöket, Ő pedig oltalmazni fog téged minden gonoszsággal szemben.
„ Ne félj, te kicsiny nyáj, mert úgy tetszett a ti Atyátoknak, hogy nektek adja az országot!" ( Lukács 12:32)
Harmadszor, Isten ad az övéinek időt a gyümölcstermésre. Megvan az ideje a gyümölcstermésnek és megvan az ideje a gyümölcsök keresésének is. Az Istennek joga van megtartani az életünk fáját, de jogában áll véget is vetni neki és kivágni azt.
Te hogyan fogsz Isten elé állni? Nem tudod, és nem tudom meddig tart az életünk. Teljesen mindegy, hogy egy ház dől ránk, vagy rákosok leszünk, balesetben halunk meg vagy 120 évesen betegágyon. A fizikai halál mindannyiunkat utolér. Az időnk lejár. Forduljunk hát teljes szívvel Istenhez, hogy Neki tetsző gyümölcsöket teremhessünk.


IMA: Istenünk, sok-sok áldással halmoztál el minket, de szeretnénk megérteni, hogy ez felelősséggel is jár. Könyörülj rajtunk Istenünk, hogy életünk gyümölcsöző legyen a Te dicsőségedre. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nem veti meg a nyomorult nyomorúságát

Mert nem veti meg, és nem utálja a nyomorult nyomorúságát, nem rejti el orcáját előle, segélykiáltását meghallgatja. 20. Zsoltár 24. vers Ke...