2021. június 28., hétfő

Mikor jön el a lelki ébredés?

Attól a naptól fogva, hogy a láda Kirjat-Jeárimban volt, sok idő, mégpedig húsz esztendő telt el. És Izráel egész háza sóhajtozott az ÚR után. Sámuel első könyve 7. fejezet 2. vers



Általában nem akkor hagyjuk el az Istent, amikor nyomorúságon megyünk keresztül. A legtöbb ember akkor feledkezik meg az Úrról, amikor vastagszik a bankszámlája, felfele ível a karrierje és úgy gondolja, hogy minden tekintetben „biztos lábakon áll”.
Így van ez egyházi szinten is. A múlt rendszerben olyan sok üldöztetés, nehézség ellenére növekedett az egyház, ma pedig a légkondicionálók, kivetítők és a jobbnál-jobb előadók korában alszunk.
Mikor fog eljönni a személyes életedben, gyülekezetedben, nemzetedben az ébredés?
Először is, amikor helyes fontossági sorrend lesz az életünkben.
Amíg a családunk, a kívánságaink, a világnak megfelelés fontosabb, mint az Isten és az Isten munkája, nem lesz ébredés sem a családokban, sem a gyülekezetekben, sem a nemzetekben.
Először Isten országa és igazsága és csak utána a többi. Nem lehet mindent megszerezni: világot, élvezeteket és az Istent és az Isten áldásait is.
Másodszor, nem fog jönni a lelki ébredés, ameddig fel nem ismerjük, milyen állapotban vagyunk.
Ameddig ki nem mondod őszintén, mint a vérfolyásos asszony, hogy már nincs semmid, mert mindent eltékozoltál abban a reményben, hogy majd boldogabb leszel és egészségesebb, amíg el nem ismered, hogy Krisztus érintése nélkül sosem fog helyre állni az életed, ameddig ki nem mondod a bethesdai beteggel együtt, hogy Krisztuson kívül nincs más ember, aki segíthetne rajtad, addig nem lesz változás, nem lesz áldás, nem lesz ébredés, nem lesz győzelem.
Isten a töredelmes szívet szereti. Ha nem lesz ébredés az életünkben, nem lesz semmi. Így pedig a lelkünk ellensége gúnyolni fog minket továbbra is. A gyülekezeteinkbe nem fognak új emberek jönni, hanem azokat kell majd számba vennünk, akik elhagyják a gyülekezeteinket.
Az elesettek nem fognak helyreállni, de további emberek fognak elesni. Imádkozzunk őszinte szívvel ébredésért először is személyes életünkben és csak másodszor a környezetünkben.


IMA: Istenem, a körülöttem levő világ bűnben van, de szólj Te hozzám a mai napon és segíts nekem, hogy őszinte szívből megtérhessek. Nincs semmi ezen a földön, kérlek töltsd be teljesen életemet. Bármit veszítsek el, de Te maradj meg nekem. Krisztus nevében kérlek, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nem veti meg a nyomorult nyomorúságát

Mert nem veti meg, és nem utálja a nyomorult nyomorúságát, nem rejti el orcáját előle, segélykiáltását meghallgatja. 20. Zsoltár 24. vers Ke...