2021. július 16., péntek

A halál legyőzetett

Jézus így válaszolt nekik: "Menjetek, és mondjátok el Jánosnak, amiket hallotok és láttok: vakok látnak, és bénák járnak, leprások tisztulnak meg, és süketek hallanak, halottak támadnak fel, és szegényeknek hirdettetik az evangélium. Máté evangéliuma 11. fejezet 4-5. versek



Egy megtört szívű feleség a következőket írta a férjével kapcsolatosan: „Legutóbb azt mondta nekem a férjem, hogy menjek el a házunkból, mert nincs szüksége rám és soha nem is volt. Azt mondta, hogy tulajdonképpen sosem szeretett engem igazán. Már rég nem tart a feleségének csak papíron, és ha nem menekültem volna el, talán már nem is élnék. Jelenleg nincs senkim, és azért imádkozom, hogy Isten segítsen nekem találni egy helyet, ahol befogadnak és álomra hajthatom a fejemet.”
A fenti sorokból kitűnik, hogy egy feleségnek nem volt már helye a saját házában, de volt és van helye Isten országában.
Fontos látni, hogy Krisztus munkájának köszönhetően, Isten országában a halálnak nincs többé hatalma. Krisztus ezért mondta, hogy „.. halottak támadnak fel.”
Krisztus maga legyőzte a halált és a harmadik napon dicsőségesen feltámadt és kijött a sírból. Ezért Isten gyermekei nem úgy gyászolnak, mint akiknek elveszett a halállal minden reménységük, hiszen várjuk a halottak feltámadását és az eljövendő örök életet.
Ha egy napon a fizikai halál legyőzi fizikai testünket, tudjuk jól, hogy feltámadunk és kapunk egy új, dicsőséges, szellemi testet. Az örök élet titkát sosem fogják megtalálni a tudósok, mert az egyedül Isten hatalmában van. Örülj hát, mert Isten téged is elfogad, ha Krisztus nevében, alázattal és hittel átadod magad Neki és örök életet ajándékoz neked ingyen kegyelméből.


IMA: Istenünk, olyan jó tudni, hogy a Te gyermekeid életében nem a fizikai halálé az utolsó szó. Tudjuk, hogy a fizikai halál ideiglenes állapot és lesz egy nap, amikor a tieid kijönnek a sírokból az örök dicsőségre. Segíts minket ebben a reménységben élni. Krisztus nevében, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gondolataid szűrői

Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dics...