2021. július 17., szombat

A kegyelem ideje

Jézus így válaszolt nekik: "Menjetek, és mondjátok el Jánosnak, amiket hallotok és láttok: vakok látnak, és bénák járnak, leprások tisztulnak meg, és süketek hallanak, halottak támadnak fel, és szegényeknek hirdettetik az evangélium. Máté evangéliuma 11. fejezet 4-5. versek



Fontos látnod, hogy jelenleg Isten kegyelmének jó esztendejét éljük még. Ez azt jelenti, hogy jelenleg Isten kíméletlen ítélete helyett, szeretettel és kegyelemmel hív megtérésre minden földön élő embert. Azt mondta Krisztus, hogy: „...a szegényeknek hirdettetik az evangélium.”
A belépőt Isten országába nem lehet megvásárolni, csakis Jézus Krisztus vére volt elegendő, hogy belépőt biztosítson a szegényeknek is. A földön sok olyan lehetőség van, amiket nem tudnak megfizetni és pontosan ezért nem tudnak megragadni a szegények. Az örömhír viszont a szegényeknek is szól. Nem lehet megvásárolni az üdvösségedet jó cselekedetekkel, csakis a Krisztusban vetett hited menthet meg téged is. Isten ma hív téged is arra, hogy mondj igent kegyelmére. Ma még nem sújt le rád igazságának ítéletével, hanem meg akar menteni attól. Pedig nekem is, neked is az örök kárhozat lenne a megérdemelt hely. Az Atya az Ő Fiát törte össze haragjának pöröjével, hogy nekünk kegyelmezhessen.
Egy szegény édesanya beteg leánya szőlőt szeretett volna enni, az édesanya pedig elment a király kertészéhez, hogy szőlőt kérjen tőle. Csak néhány aprópénzt szorongatott a kezében. A néhány aprópénz túl kevés volt ahhoz, hogy szőlőt vásárolhasson értük. A király kertjében, az édesanya a herceggel találkozott, és könyörgött, hogy adjon neki némi szőlőt, mert a beteg leánya enni szeretne. A királyfi a következőt válaszolta: „Az édesapám nem kereskedő, hanem király. Így semmiképpen nem adhatom el önnek a szőlőt. Nem is tudná megfizetni, mert sokkal többet érne, mint amennyi pénze van önnek. A király viszont oda ajándékozhatja önnek a szőlőt. Ezzel átnyújtott az asszonynak egy nagy kosár szőlőt.
A mi Istenünk nem kereskedő és nem is tudnánk megfizetni a bűneink árát. Ő viszont kegyelemből nekünk ajándékozhatja bocsánatát, az örök életet. Tudnod kell azt is, hogy a kegyelem ideje egyszer véget ér, és ha nem fogadod el Isten kegyelmét, Isten haragja utol fog érni téged is.


IMA: Istenünk, ma van az üdvösség napja. Segíts megragadnunk a Te kegyelmedet még ma. Krisztus nevében, Ámen.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...