2021. július 18., vasárnap

Első és utolsó

Mikor megláttam, lába elé estem, mint egy halott, ő rám tette jobbját, és így szólt: "Ne félj, én vagyok az első és az utolsó, és az élő: halott voltam, de íme, élek örökkön-örökké, és nálam vannak a halál és a pokol kulcsai. Jelenések könyve első fejezet 17-18. vers



Talán érezted már úgy magad, mintha csak egy madártollhoz hasonló lenne életed és kiszolgáltatottan sodródna a szeszélyes szeleknek kiszolgáltatva.
Tudd meg, hogy Isten az Első és Ő az Utolsó is. Az Ő első szava hozta létre a világmindenséget, Ő döntötte el, hogy mikor szüless erre a világra és mikor verje szíved az elsőt és Ő fogja eldönteni azt is, hogy mikor verje szíved az utolsót. Ő tette az első lépést, hogy megmentsen minket bűneinktől és azok következményeitől és Ő fogja kimondani az utolsó szót életünk felett: „Jól van jó és hű szolgám” vagy „Távozzatok tőlem, ti gonosztevők.”
Kérdés, hogy elfogadtad-e már a szerető Isten által nyújtott mentőövet? Tudatosult-e benned, hogy milyen nagy ajándékot kaptál Istentől? Első szívdobbanásodtól egészen az utolsóig időt és lehetőségeket kaptál, előre elkészített lehetőségeket, hogy a teremtődnek dicsőséget szerezz, és embertársaid javára élj. Igenis van választási lehetőséged. Vállald fel ennek felelősségét. Mindennapjaidban, döntéseidben legyen az első számodra az, hogy őszintén keresed, mit akar Isten életeddel. Legyen az első és legfontosabb dolog a mindennapjaidban az, hogy törekszel Isten akaratában járni és az Ő dicsőségét keresni. Legyen az első az elmédet megtölteni Isten szavával, hogy elváltozhass az értelmed megújulása által és az értékrended az Isten értékrendjéhez igazodjon. Ha így teszel, Isten kegyelme el fogja végezni benned és általad a munkáját, az utolsó lélegzetvételedkor pedig tudni fogod, hogy nem a halálé, hanem Istené lesz az utolsó szó az életed felett. Krisztus fog melletted állni és fogadni téged az örökkévalóságban. Ővele fogsz osztozni az örök életben és Vele fogsz uralkodni örökké. Hát nem csodálatos?


IMA: Istenünk, földi életünk minden percének értelme van, ha Rád bízzunk magunkat és a Te szavadra törekszünk építeni. Kérünk, könyörülj rajtunk, hogy teljes szívből higgyünk Krisztusban, mint üdvösségünk szerzőjében és meg is valljuk Őt életünkkel, döntéseinkkel. Krisztus nevében kérünk, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...