2021. július 29., csütörtök

Engedd, hogy Isten a helyedre állítson

Ezt mondta neki az Úr: "Menj el, mert választott eszközöm ő, hogy elvigye a nevemet a pogányok, a királyok és Izráel fiai elé. Apostolok Cselekedetei 9. fejezet 15. vers



Sok ember az alapján határozza meg önmaga értékét, hogy milyen munkakört tölt be és milyen sikereket ért el a munkájában.
Ezen emberek hajlamosak hosszú órákat tölteni a munkaidejükön kívül is irodában, gyárban vagy saját vállalkozásukban.
Mi férfiak, hajlamosak vagyunk azonosulni az általunk végzett munkával. Tényleg ennyire meghatározna minket az, amit dolgozunk?
Pálnak újra kellett gondolnia hivatását, küldetését, munkáját, Jézus Krisztus fényének világosságában.
A keresztényeket üldözni indult Damaszkusz felé, de Jézus Krisztusnak egészen más tervei voltak Pál életével.
Mielőtt találkozott Jézus Krisztussal, csak az lebegett előtte, hogy elpusztítson minden embert, aki Krisztus követésére szánta el magát. Úgy gondolta, hogy életküldetése az, hogy a keresztényeket és a kereszténységet elpusztítsa.
Isten azonban úgy beszél Pálról, mint aki választott eszközévé vált, hogy elvigye a Nevét a pogányok, királyok és Izrael fiai elé.
Sokat kellett szenvednie Pál apostolnak azzal, hogy elfogadta az Istennek életére vonatkozó tervét, de sosem szégyellte megvallani, hogy új életet, új hivatást, munkát kapott Istentől.
Nem szégyellte önmagát Krisztus követőjének vallani. Isten azok közé az emberek közé helyezte Pált, akiket azelőtt gyűlölt és megvetett, hogy az Ő megbocsátó kegyelmét vihesse el minden embernek.
Olyan szépen szólt Anániás által az Úr Saulhoz (későbbi Pál apostolhoz):
„ Atyámfia, Saul, az Úr küldött engem, az a Jézus, aki megjelent neked az úton, amelyen jöttél, és azért küldött, hogy újra láss, és megtelj Szentlélekkel." (17. vers)
Pál egy válsághelyzetbe került, de ennek segítségével Isten új irányt adott életének.
Gondolkodj el önmagadról, küldetésedről és arról, hogy miként hozhatna életed még inkább dicsőséget Istennek?


IMA: Istenem, köszönöm, hogy velem is törődsz és szeretnéd, ha életem jó hatással lenne azokra, akik körülöttem élnek. Segíts nekem a Te szeretetedben, békességedben élve végezni azt, amit rám bíztál. Krisztus nevében, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...