2021. július 28., szerda

Válaszd a jó részt

Az Úr azonban így felelt neki: "Márta, Márta, sok mindenért aggódsz és nyugtalankodsz, pedig kevésre van szükség, valójában csak egyre. Mária a jó részt választotta, amelyet nem vehetnek el tőle.       Lukács evangéliuma 10. fejezet 41-42. versek
 



Egy idős, takarítással foglalkozó néni meghallotta az evangéliumot, elfogadta azt és felkereste a legközelebbi gyülekezetet, hogy csatlakozzon hozzá.
A lelkipásztor érezte, hogy nem éppen rózsa illat szaga van a néninek és arra kérte, hogy imádkozzon egy hétig, gondolja át és majd jöjjön vissza, hogy beszéljék meg a részleteket.
A néni egy hét múlva visszajött, szemügyre vette a gyönyörű gyülekezeti termet és még inkább megerősödött abban, hogy szeretne csatlakozni a gyülekezethez.
A lelkipásztor félt, hogy a többi gyülekezeti tag hogyan fogadná az asszonyt, ezért arra kérte, hogy még egy hétig imádkozzon és utána térjen vissza.
Az asszony beleegyezett, de utána hetekig nem látta senki a gyülekezet környékén.
Egy nap a piactéren futott össze a lelkipásztor az illetővel és érdeklődött, hogy mi történt. Az asszony a következőket mondta el: „Megkérdeztem Jézus Krisztust a gyülekezeteddel kapcsolatban és megnyugtatott. Azt mondta, hogy ne vegyem magamra a többszöri elutasítást, mert Ő maga is több éve próbál bejutni a gyülekezetbe és Őt is rendre elutasítják.”
A lelkipásztor figyelmét elvonták az asszonnyal kapcsolatos külsőségek és éppen emiatt nem tudta meglátni benne Krisztust.
Éppen ezért ne legyünk túl szigorúak Márta megítélésével kapcsolatosan. Ő is szolgálni akarta Jézust és a tanítványait. Az élet dolgaival volt elfoglalva, emiatt pedig elmulasztotta meglátni a nagybetű Életet. Mária szerette volna megismerni, megtapasztalni a Krisztus közelségét és nem engedte, hogy bármi is elvonja a figyelmét erről. Az egyetlen jó részt választotta: úgy döntött, hogy meg akarja ismerni Krisztust közelebbről. És te? Hogyan fogsz dönteni?

IMA: Istenem, olyan jó lenne, ha meglátnálak téged minden emberben, akit hozzám küldesz. Segíts nekem, hogy a sok teendő ne vonja el a figyelmemet Rólad és a Te beszédedről. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...