2021. július 24., szombat

Kinek mondod Jézus Krisztust?

Jézus pedig elindult tanítványaival együtt Cézárea Filippi falvaiba. Útközben megkérdezte tanítványaitól: "Kinek mondanak engem az emberek? Márk evangéliuma 8. fejezet 27. vers



Jézus Krisztus megkérdezi tanítványaitól, hogy kinek mondják Őt az emberek?
Sokféle vélekedés volt Krisztussal kapcsolatosan, de Péternek kijelentette az Atya, hogy Jézus maga a Krisztus, az élő Isten Fia.
A tanítványok többi része hallotta, hogy az emberek kinek mondják Krisztust, de nem hallották meg az Atya kijelentését. A lelked rá van-e hangolódva arra, amit a mennyei Atya akar kijelenteni ma neked, esetleg te is csak a földi dolgokat látod, hallod?
A Biblia azt mondja: „Elpusztul népem, mert nem ismeri Istent.” ( Hóseás könyve 4:6)
Isten szeretne beszélni veled, kijelenteni neked dolgokat saját magaddal és környezeteddel kapcsolatosan. Az Ő mennyei nézőpontja végtelen bölcsességgel és boldogsággal töltheti meg a te életedet is.
Mózes megismerte az Isten mennyei kijelentését, látta Isten hatalmát Egyiptomban, a pusztai vándorlás során és ezért mondta Istennek, hogy Nélküle egy tapodtad sem hajlandó menni.
Ez legyen őszinte vágyaddá és imádságoddá: „Istenem! Jelentsd ki magad igazán az én számomra is!” Az életed az igaz Jézus Krisztus megismerésével és szívedbe fogadásával kezdődik el igazán.


IMA: Istenünk, szeretnénk igazán megismerni Téged. Jelentsd ki magad nekünk életünk minden egyes napján. Szükségünk van Rád. Krisztus nevében hallgass meg minket, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...