2021. július 8., csütörtök

Mit kaptunk az Úrtól? 4. rész

Mert úgy van ez, mint amikor egy idegenbe készülő ember hívatta szolgáit, és átadta nekik vagyonát. Az egyiknek adott öt talentumot, a másiknak kettőt, a harmadiknak pedig egyet, kinek-kinek képessége szerint, és elment idegenbe.
Máté evangéliuma 25. fejezet 14-15. vers



Az életünk rövid. Elrepülnek a munkával töltött évek, ha Isten megadja, akkor megéred a nyugdíjas kort, és ha 120 évig élsz, akkor is hamar elrepül a földi életed.
Ne mondogasd többé, hogy nincs időd, nincs pénzed, nincs jövőd, nincsenek megfelelő forrásaid. Ne leskelődj állandóan a szomszédod zöldebbnek tűnő kertjébe azon méltatlankodva, hogy van, akinek sokkal több adatott, mint neked. A mi Istenünk a hűségedet vizsgálja és nem a nyereséget, amit a talentumod kamatoztatásával szerzel. Nem várhatott volna 10 talentumot attól, akinek 1-et adott? 100 talentumot attól, akinek 10-et adott? Várhatott volna, de nem a nyereség volt a lényeg, hanem az, hogy a szolgák kiállják-e a próbatételt és hűségesnek bizonyulnak-e a kevésen vagy sem?
Krisztus néhány kenyérrel és hallal ezreket tartott jól. A szegény asszony két fillérje által milliókat áld meg Isten az evangélium üzenetét használva.
Az ajándékok Istene, egy szökevény gyilkost, aki még beszélni sem tudott rendesen, kezébe vett és két millió ember vezetőjévé változtatta. Mózes volt a neve.
Nagy öröm az ajándékozó Isten szolgálatában állni. Ebben a tudatban könnyű dolgozni, könnyű beszélni az Istenedről, könnyű a házadat, autódat rendelkezésedre bocsátani.
Ne mondogasd, hogy nem vagy fontos, mert nagyon is fontos vagy. Olyan sok megkeseredett, ideges, megkeményedett szívű keresztény vesz körül minket.
Miért? Mert még most sem bontották ki a talentumot, amit Istentől ajándékba kaptak. Ne mondd, hogy szegény vagy, mert Krisztusban megáldott Isten. Ne mondd, hogy erőtlen vagy, mert Krisztusban mindenre kaptál erőt. Ne mondd, hogy gyáva vagy, mert nem a félelemnek lelkét kaptad.
Merd végre rábízni magad Isten ígéreteire. „ Szeretteim, most Isten gyermekei vagyunk, és még nem lett nyilvánvalóvá, hogy mivé leszünk. De tudjuk, hogy ha nyilvánvalóvá lesz, hasonlókká leszünk Ő hozzá; mert meg fogjuk őt látni, a mint van. ( 1 János 3:2)
Talán nem tartod nagy dolognak, hogy Isten gyermeke vagy, de el sem tudod képzelni milyen jutalom vár rád, ha hűségesen kitartasz az Isten szolgálatában.


IMA: Istenünk, olyan könnyű lenne közömbösen elásni, amit Tőled kaptunk, de tudjuk, hogy használnunk kell hűségesen és bátran, amit Tőled kaptunk. Segíts minket, hogy a Te véleményed legyen a legfontosabb számunkra. Nem akarunk gonosz és rest szolgáknak bizonyulni, hanem szeretnénk jó és hűséges szolgáid lenni. Krisztus nevében segíts minket, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A fegyelmezés áldásai

Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza ...