2021. augusztus 4., szerda

A próbák áldásai

Teljes örömnek tartsátok, testvéreim, amikor különféle kísértésekbe estek, tudván hogy hitetek próbája állhatatosságot eredményez. Jakab levele 1. fejezet 2-3. versek



Jakab apostol által a Szentlélek, néhány fontos igazságot akar megosztani velünk a megpróbáltatásokról és azok szerepéről az evangélium hirdetésében.
A megpróbáltatások olyanok a lelkünknek, mint a nehéz súlyok emelgetése a testünknek. Isten a megpróbáltatások által megedzi a lelki „izmainkat.”
Aki emelt már nehéz súlyokat, talán érezte már az ezzel járó fájdalmat is, de aki rendszeresen ezt teszi, a teste elkezdi felkészíteni magát a nehezebb súlyok emelésére. Ilyenkor a tenyerünkön elkezd megvastagodni a bőr, hogy többé ne jöjjenek elő a fájdalmas víz vagy vérhólyagok és az izomtömegünk is növekedni kezd. A próbák is hasonlóak. Sokszor fájdalmasnak tűnnek, de általuk Isten térdre kényszerít minket, hogy meg tanuljunk egyedül Isten segítségére várni és támaszkodni.
A jó időkben talán kezdjük elhinni, hogy élhetünk Isten segítsége nélkül is, de a próbákban rájövünk, hogy ez mekkora hazugság.
A próbák rávesznek minket, hogy levegyük szemeinket a látható és mulandó dolgokról és egyedül Istenben bízva a hit embereivé váljunk.
A próbák által Isten edzi a kitartásunkat is. Ezáltal a próbák utólag színtiszta örömöt eredményeznek. A növekedés lelki értelemben is sokszor fájdalommal jár, de a végeredménye mennyei öröm lesz.
Amikor embertársaid szenvednek megpróbáltatások miatt, lehetőséged van építeni, bátorítani őket.
Világosság lehetsz azok számára, akik nem ismerik Istent. Lelki testvéreiddel egyesülhetsz imádságban. Hát nem csodálatos?


IMA: Istenem, kérem a Te bölcsességedet, erődet, hogy meg tudjak állni, amikor megpróbálod életem. Építs fel engem a Te nagy hatalmad által, hogy dicsőségedre élhessek. Krisztus nevében, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az értelmes ember

Az értelmes ember türelmes, díszére válik, ha megbocsátja a vétket.                                       Példabeszédek könyve 19. fejezet 1...