2021. augusztus 3., kedd

Mennyei erővel és lelkesedéssel

Ő pedig ott maradt két teljes esztendeig saját bérelt szállásán, és fogadta mindazokat, akik felkeresték. Hirdette az Isten országát, és tanított az Úr Jézus Krisztusról, teljes bátorsággal, minden akadályoztatás nélkül. Apostolok Cselekedetei 28. fejezet 30-31. versek




Pál apostol, jelentős üzeneteket továbbított levél formájában Isten gyülekezeteinek a házi őrizetéből. Két teljes évig tartott a háziőrizete és szeretettel fogadta mindazokat, akik felkeresték őt.
Mindeközben nem esett kétségbe, ellenállt a kísértésnek, hogy áldozat szerepben tetszelegjen, nem engedte, hogy a keserűség úrrá legyen rajta.
Jól tudta, hogy elfáradhatnak a legkülönbek is, de akik az Úrban bíznak, erejük megújul. Isten ereje által prédikált, imádkozott, élte mindennapjait, és tanított Jézus Krisztusról, az üdvösséghez vezető egyetlen Útról. Az Apostolok Cselekedetei könyvének utolsó mondataiból kitűnik, hogy Pál apostol telve volt lelkesedéssel és Istentől kapott mennyei erővel.
Ha Krisztusban van elrejtve életed, te is megtelhetsz erővel és lelkesedéssel nehézségeid, élethelyzeted ellenére. Szeretnék ilyen életet élni minden körülmények között.
Ugye te is szeretnél ilyen életet élni?


IMA: Drága Istenem, adj nekem bátorságot és erőt, hogy Krisztusnak élhessem életem, nehézségekben és csendes időkben egyaránt. Krisztus nevében kérem, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A szépség, amelyet Isten kíván

Szépségedet a király kívánja, mert ő a te urad, borulj le előtte! 45. Zsoltár 11. vers A fenti igeversben a király, mint az isteni szerelmes...