2021. augusztus 2., hétfő

Az örök életért hozott áldozat

Jézus miután rátekintett, megkedvelte, és ezt mondta neki: "Egy valami hiányzik még belőled: menj, add el, amid van, és oszd szét a szegények között, akkor kincsed lesz a mennyben; azután jöjj, és kövess engem. Márk evangéliuma 10. fejezet 21. vers



Egy fiatalember ment Krisztus elé, aki valószínűleg jelentős vagyonnal rendelkezett és elvileg Krisztus jó tanítványa lehetett volna. Krisztus hasznosíthatta volna az energiáját, lendületét, kihasználhatta volna a fiatalember ismertségét, hogy még több embert vonzzon a tetemes összegekről nem is beszélve, amikkel támogathatta volna Krisztust és küldetését.
Krisztus szerette volna megajándékozni a fiatalembert azzal, amire voltaképp vágyott: örök élettel.
Éppen ezért magyarázta el neki, hogy az örök élet megszerzése nem egy listát jelent feladatokkal, amelyeket ha teljesítettünk, megkaphatjuk azt.
Krisztus szerette volna, ha ez a fiatalember megértette volna az örök élet kérdésének mélységét és komolyságát. Jézus Krisztus belelátotta fiatalember szívébe és tudta, hogy a fiatalember túlzottan kötődik az anyagiakhoz, a hatalomhoz és azokhoz a vélt vagy valós eredményekhez, amiket a múltban elért. Ebből fakad, hogy Krisztus három egyszerű lépést mutat neki, melyek az örök életet jelenthették volna a számára.
Először is el kell adnia az anyagi javait, amelyek fogságban tartották a szívét.
Másodszor, az eladott javakból származó bevételt olyan embereknek kell adnia, akiktől semmiféle viszonzásban nem reménykedhet.
Harmadszor, ott kell hagynia, amivel addig foglalkozott, hogy követhesse Jézus Krisztust.
A fiatalember ez után visszalépett és nem akarta többé a Krisztus követni, hogy elnyerhesse az örök életet. Szomorúan ballagott el, mert nem akart lemondani Jézus kedvéért a vagyonáról.
Jézus Krisztus megkedvelte a fiatalembert, de más receptet nem adhatott neki az örök élettel kapcsolatosan.
Téged mi akadályoz ma abban, hogy szabadon kövesd Krisztust? Miben hasonlít az életed a gazdag fiatalember életéhez? Az életed melyik területén vagy megkötözve? Ne feledd! Ami embereknél lehetetlen, Istennél lehetséges. 

IMA: Istenem, törj le minden olyan bilincset rólam, amelyek akadályoznak abban, hogy Krisztust kövessem. Segíts a Te hatalmaddal félretennem minden olyan dolgot, ami akadályoz a Te követésedben. Krisztus nevében kérlek, Ámen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kizárólag kegyelemből

Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék. E...