2021. augusztus 1., vasárnap

Hittel és nem okoskodással

A hit pedig a remélt dolgokban való bizalom, és a nem látható dolgok létéről való meggyőződés. Ennek a hitnek az alapján nyertek Istentől jó tanúbizonyságot a régiek. Hit által értjük meg, hogy a világokat Isten szava alkotta, úgyhogy a nem láthatókból állt elő a látható.                                                    Zsidókhoz írt levél 1. fejezet 1-3. versek



A 21. század keresztény gyülekezetei sokféle gonosz erőtől lettek megtépázva. Nem csoda hát, hogy egyre több keresztény nem látja sem értelmét sem szükségét a Szentlélek vezetésének és a hitben való járásnak. Annyira műveltekké váltunk, hogy még azt is elhitetjük saját magunkkal, hogy az elménkre hagyatkozni tökéletesen elegendő a számunkra. Azt gondolták azok is Magyarországon, akik néhány éve ésszerűnek látták svájci frankban törleszteni a lakáshitelüket, majd a jövőben váratlan fordulatot vettek az árfolyamok és emberek élete omlott össze. Jó dolog, ha tájékozott ember vagy, figyelsz a világban zajló dolgokra, de nem láthatod előre a jövőt. Isten azonban látja. Éppen ezért fontos hitben járnod. Ő gyakran vezet a jelenben úgy, hogy nem látsz benne logikát, de éppen azért teszi ezt, mert ismeri a jövőt, amit te még nem ismersz, és a legjobbat akarja neked.
Olyan sok nyugtalanság, bizonytalanság és aggodalom veszi körül jelenleg világunkat. Az utóbbi időben megtapasztaltuk, hogy a „bölcsek bölcsessége is elveszett.” A világjárvánnyal kapcsolatos hírek jelenleg is bizonytalanságban tartják a világot. Magas rangú szakemberek remélik a legjobbat, de számítanak a legrosszabbra az ősszel és a negyedik hullámmal kapcsolatosan.
Mit tehetsz ebben a feszültséggel és bizonytalansággal teljes világban? Krisztus azt szeretné, ha az övéi ne csüggedjenek el és ne adják fel a nemes harcot.
Zsidókhoz írt levélben sok-sok példát találunk arra, hogy a hűségesen hitben járó emberek, csodálatos győzelmeket arattak a legborzasztóbb körülmények között is.
Ne feledd hát, hogy még mindig Isten uralkodik égen és földön is.
Figyeld csak mit mond neked ma Krisztus: „ Ezeket azért mondom nektek, hogy békességetek legyen énbennem. A világon nyomorúságotok van, de bízzatok: én legyőztem a világot.” (János evangéliuma 16. fejezet 33. vers)


IMA: Istenünk, segíts minket, hogy a szívünk ne féljen, hanem bízzunk Krisztusban, Aki ma is képes legyőzni a világot és annak minden viszontagságait. Krisztus nevében kérünk, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A szépség, amelyet Isten kíván

Szépségedet a király kívánja, mert ő a te urad, borulj le előtte! 45. Zsoltár 11. vers A fenti igeversben a király, mint az isteni szerelmes...