2021. augusztus 13., péntek

Az idők jelei

Ti magatok is, mint élő kövek épüljetek fel lelki házzá, szent papsággá, hogy lelki áldozatokat ajánljatok fel, amelyek kedvesek Istennek Jézus Krisztus által. Péter második levele 2. fejezet 5. vers



Saját tapasztalatból tudom, hogy egy régebbi ház felújítása rengeteg erőt, időt és pénzt vesz igénybe. Ha valaki az alaptól kezdve a tetőig szeretne egy családi házat építeni, ez hatványozottan igaz. Isten az övéinek azt üzeni, hogy fel kell épülniük lelki házzá, szent papsággá. Ez az első és legfontosabb dolog. Csak ezután lehet szó arról, hogy Istennek kedves lelki áldozatokat ajánljunk fel Istennek. Előbb add át az életed, majd szolgálj Istennek tetsző életeddel.  Ez az építkezés bizony sokszor nehézségeken, súrlódásokon, harcokon, véren és verejtéken, általunk meghozott áldozatokon át halad előre. Isten részéről megvan a szándék, hogy felépítsen, biztosít minden szükséges feltételt, hogy az életünk, közösségünk felépülhessen, de nekem és neked akarni kell az épülést.
Istennek van egy képe arról, hogy milyen csodálatos leszel, ha élő kőként beépülsz Isten lelki házába, de a döntést a te kezedbe adja. Akarod, hogy felépítsen, beépítsen téged arra a helyre, amit neked szánt?
Ahogyan egy fizikai építkezés, felújítás, sok kényelmetlenséggel és lemondással járhat, az életen át tartó épülésünk során is találkozhatunk szenvedéssel, nehézségekkel.
Krisztus olyan élő követ akar formálni belőled, amely tökéletesen tükrözheti az Ő dicsőségét.
Viseld hát el az Isten rajtad végzett munkájának kellemetlenségeit, mert gyönyörű gyémántot fog belőled formálni.
Engedd, hogy életed építőanyag legyen Isten kezében és olyan népet formáljon a te közreműködéseddel is, amely eszköz lesz abban, hogy a sötétségből, az Ő tökéletes világosságába hívjon másokat.


IMA: Istenem, köszönöm, hogy engem is kiválasztottál a Te dicsőséges munkád eszközéül. Nem akarok akadékoskodni, szeretném alávetni teljesen életemet Neked. Kérlek, formálj engem naponként, hogy egyre jobban hasonlítsak Rád. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Becsületbeli dolog

...tartsátok becsületbeli dolognak, hogy csendesen éljetek, tegyétek a magatok dolgát, és saját kezetekkel dolgozzatok, ahogyan elrendeltük ...