2021. augusztus 12., csütörtök

Isten igazsága szabaddá tesz

Így szólt akkor Jézus azokhoz a zsidókhoz, akik hittek benne: "Ha ti megtartjátok az én igémet, valóban tanítványaim vagytok; megismeritek az igazságot, és az igazság megszabadít titeket."                           János evangéliuma 8. fejezet 31-32. vers



Sok-sok ember nem tud kezdeni Isten írott igazságával. Olyan a testi ember szemében az Isten igazsága, mint egy titkos kóddal írott üzenet, amihez nem kaptak megoldó kulcsot.
Amint a Szentlélek lakozást vesz egy ember szívében, a szemeiről lehull a lepel és minden érthető lesz. Azok a dolgok, amikkel nem tudtál mit kezdeni, azok az események életedben, amiket talán nem értettél, vagy amikkel nem tudtál mit kezdeni, egyszerre csak értelmet nyernek.
Isten igazsága által egészen közel kerülünk Istenhez. Isten igazsága által egészen közelivé válnak azok az események, amelyek több ezer éve történtek a Golgota hegyén.
Megértjük, hogy Krisztus azért mondja, hogy higgyünk Neki és Benne, mert Ő jelenti ki nekünk az Istenről és az Isten tervéről szóló örömhírt.
Olyan sokan mégis azt választották Krisztus idejében, hogy tagadják, a bűn rabszolgái lettek és az Istent meghazudtoló, lázadó életet folytatnak.
Talán te is még itt tartasz. Krisztus éppen ezért sürget ma téged, hogy fogadd el Őt, mint Örökkévaló igazságodat. Csak Ő tud kihozni téged bűneid rabszolgaságából és egy új, örökkévaló, szabad élettel ajándékozni meg téged.
Fontos, hogy úgy fogadd el Isten igazságát, ahogyan Krisztus várja tőled és nem úgy, ahogyan neked tetszik. Az Ő szava által, a Szentlélek közreműködésével szeretne életet lehelni a te lelkedbe is.
Ez az élet pedig szabaddá fog tenni téged is arra, hogy egyedül Istent szolgáld a napi munkád, pihenésed, emberi kapcsolataid építése során.



IMA: Istenem, nem akarom többé beérni mondvacsinált fél igazságokkal. Szólj ma hozzám Uram, mert hallja a Te szolgád. Segíts megértenem, hogy mindenre van erőm a Krisztusban, aki engem megerősít. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Becsületbeli dolog

...tartsátok becsületbeli dolognak, hogy csendesen éljetek, tegyétek a magatok dolgát, és saját kezetekkel dolgozzatok, ahogyan elrendeltük ...