2021. augusztus 28., szombat

Bízz Krisztusban!

Ne nyugtalankodjék a ti szívetek: higgyetek Istenben, és higgyetek én bennem.                                János evangéliuma 14. fejezet 1. vers



Gyors léptekkel közeledik a szeptember. Búcsút intünk a nyárnak, és ahogyan beszélgetek emberekkel, azt is érzékelem, hogy a több hónapos híráradat a negyedik hullám érkezésével kapcsolatosan, megtette hatását. Félelem érezhető ki sok ismerősöm szavaiból.
Mi lesz, ha tovább emelkednek az árak? Mi lesz, ha nem növekszik a fizetés? Mi lesz, ha megbetegszik egy családtagom és belehal a vírusba? Mi lesz, ha kiderül, hogy a védőoltás hatástalannak bizonyul és súlyosan meg fogok betegedni a vírustól?
A világjárvány nélkül sem kellene messzire menni, hogy komoly nehézségeket észleljünk. Növekvő korrupció, Afganisztán összeomlása, árvizek és erdőtüzek világszerte. Félelem vezette országok felfegyverkezése, nukleáris arzenál bővítése. Személyes életedben is biztosan találsz olyan dolgokat, amik nyugtalanságra késztethetnének.
Krisztus ma arra kér, hogy bízz Benne. Krisztus úgy mondta ezeket a szavakat, hogy tudta jól, a legközelebbi tanítványa fogja elárulni őt és az álszent vallási vezetők, halálra fogják adni Őt.
Azt is jól tudta, hogy a tanítványai komoly megrázkódtatást fognak megélni az Ő halála miatt. Éppen ezért akart nekik egy olyan békességet adni, amelyre nincsenek hatással a külső körülmények.
Ha úgy érzed minden és mindenki összeesküdött ellened, bízz a mennyei Atyádban. Isten még mindig uralkodik a teremtett világ felett.
Krisztus azt mondja ma is az Ő gyermekeinek: „Ezeket azért mondom nektek, hogy békességetek legyen énbennem. A világon nyomorúságotok van, de bízzatok: én legyőztem a világot." ( János 16:33)
Tencut Zoltán


IMA: Istenünk, szeretnénk Krisztust a szívünkbe zárni, hogy édes békessége állandóan velünk legyen. Segíts bíznunk Benned és bíznunk a Te szavadban. Adj nekünk kitartást a nehéz időkben és hálás szívet, amikor a dolgaink jól mennek. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...