2021. augusztus 27., péntek

Mit vár el az Isten?

Ember, megmondta neked, hogy mi a jó, és hogy mit kíván tőled az ÚR! Csak azt, hogy élj törvény szerint, törekedj szeretetre, és légy alázatos Isteneddel szemben. Mikeás könyve 6. fejezet 8. vers



Nemrég olvastam egy cikket, amelyik arról szólt, hogy Magyarországon megnövekedett a Buddha szobrok iránti kereslet. Sok fiatal azért veszi meg ezeket a bálványszobrokat, mert divatos kiegészítőnek gondolja, egy kisebbség pedig ténylegesen áttért a buddhizmusra.
Szereti a mai ember is a bálványszobrokat, mert nem kívánnak semmit, nem szólnak semmit, mindent elhisznek, és sosem kérnek számon minket.
Az élő Isten megmondja, hogy mit kíván az övéitől. Férjként azt kívánja, hogy hűséges legyek a feleségemhez. Lelki munkásként azt kéri tőlem Isten, hogy hűségesen és megalkuvás nélkül hirdessem az Ő szavát.
Amikor azt látod, hogy az árvát, özvegyet és jövevényt kiforgatják jogaiból, köteles vagy szót emelni értük, ahogyan Isten is cselekedett, amikor Egyiptom népe rabszolgasorsba taszította az Ő népét. A rabszolgaságból megszabadulva, Isten népe megtanulta, hogy nem szabad visszaélnie az árvák, özvegyek, jövevények kiszolgáltatott helyzetével.
Minden lélegzetvételünk Isten ajándéka. Ha van házad, ahol lakhatsz, Istentől kaptad. Ha tudsz dolgozni és nem vagy rászorulva csak Isten könyörületére, az Istennek köszönheted.
Ha a házastársad veled van, és nem kell kijárnod a sírjához emlékezni és gyászolni, az Isten jó hozzád. Ha jó szakmád van, megbecsülnek és tisztelnek, egyedül az Isten kegyelme.
Az, hogy jelenleg nem kell keresztényként a tálib halálosztagot várnod egy afganisztáni omladozó kunyhóban, egyedül az Isten kegyelme.
Az, hogy nem egy árvaházban nevelkedtél, nem kellett megaláztatások és visszaélések sorát elszenvedned felnőtt korodig, csak az Isten jósága és kegyelme.
Egy olyan Istenem van, aki sohasem mond le az övéiről, jóságának folyamait árasztja rám naponként.
Krisztus által bemutatja, nekünk hogyan kell járnunk és arra hív, hogy kövessük az Ő nyomdokait. Természetesen élhetsz másként is, de az Isten, aki felemelt téged, megengedheti, hogy egy pillanat alatt magad is kiszolgáltatottá válj és a saját bőrödön kell majd megtapasztalnod milyen az, amikor mások föléd kerekednek, megaláznak és eltaposnak.


IMA: Istenem, köszönöm a Te tanácsaidat. Nem terhelni akarsz engem ezekkel, hanem szeretnél megtanítani általuk a Te szeretetedre. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gondolataid szűrői

Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dics...