2021. augusztus 18., szerda

Isten hatalma

Az Istennek pedig van hatalma arra, hogy minden kegyelmét kiárassza rátok, hogy mindenütt mindenkor minden szükségessel rendelkezzetek, és bőségben éljetek minden jó cselekedetre. Korintusiakhoz írt második levél 8. rész 9. vers



Egy híres festő munkájának jellegzetességei minden festményén felismerhetőek. A festmények ugyan mások, de a munkájának jellegzetessége ugyanaz.Ugyanaz az ecsetkezelés, ugyanaz a színkeverési technika és ugyanazok a vonások.
Ugyanez igazi a Szentlélek munkájára is. Mindannyian különbözőek vagyunk, különböző háttérből jövünk, különböző problémákkal, élethelyzetekkel találkozunk, különböző elhívást kaptunk, de a Szentlélek munkája mindig ugyanazokat az áldott nyomokat hagyja azok életén, akiket Ő irányít.
Halld hát Isten üzenetét. Istennek van hatalma, hogy minden kegyelmét kiárassza rád.
Ez önmagában még nem nagy vigasz lenne, de azt is tudhatod, hogy Isten rád is akarja árasztani minden kegyelmét. ( Ha már elfogadtad a kegyelmét.)
Ha még nem fogadtad el Isten kegyelmét, Ő hív téged arra, hogy a mai napon tedd meg.
Bízz hát Istenben.
Másodszor Isten minden szükségessel akarja, hogy rendelkezzünk.
Ez a mai egoista világnak rossz hír. Ma a legtöbb ember nemcsak a szükségeseket akarja, hanem minél többet. Már sok esetben nem elegendő az egy napra elegendő "kenyér", sőt az egy évre elegendővel sem érnénk be. 10, 20, 50, 100 éves távlatokat követ az ember, ha az anyagi javak halmozásáról van szó.
Ha van nekem bőven, akkor legyen a gyermekeimnek is, ha van a gyermekeimnek, legyen az unokáimnak is stb.
Ma már nem meglepő, hogy a tisztesség, a lelkiismeret, Isten szava által kijelölt határokon is átgázol a mindent magának akaró ember.
Mi viszont ne ezen emberek bőségére vágyakozzunk. Vágyakozzunk arra, hogy a Szentlélek által bőségesen teremjünk jó cselekedeteket Isten dicsőségére.
Hiszen hiába van sok mindenünk, ha nem akarunk jót tenni önzetlenül. Olyan szegény ember az, aki elutasította Isten kegyelmét, Isten szavát és az Isten gondviselő szeretetét.


IMA: Istenünk, a Szentlelked munkájának nyomai szeretnénk, ha kirajzolódhatnának életünkön. Kérünk ne hagyj magunkra minket. Kérünk taníts, vezess minket kegyelmed által, hogy minden szükségessel rendelkezzünk és szentekhez méltó cselekedetekkel dicsőítsünk Téged. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A fegyelmezés áldásai

Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza ...