2021. augusztus 10., kedd

Őszinte vágyakozás Krisztus után

Sőt most is kárnak ítélek mindent Krisztus Jézus, az én Uram ismeretének páratlan nagyságáért. Őérte kárba veszni hagytam, és szemétnek ítélek mindent, hogy Krisztust megnyerjem... hogy megismerjem őt és feltámadása erejét, valamint a szenvedéseiben való részesedést, hasonlóvá lévén az ő halálához,
Filippiekhez írt levél 3. fejezet 8, 10. vers



Napjainkban rengeteg magányos ember van világszerte, mert nem akarják megérteni, hogy az emberi kapcsolatokba be kell fektetni. Nem várhatod, hogy valaki felhívjon telefonon úgy, hogy te magad sosem hívod fel. Nem várhatod, hogy valaki időt szakítson rád és meglátogasson téged, ha te magad sosem látogatsz meg senkit. Nem várhatod, hogy valaki életed nehéz időszakaiban ott legyen melletted, ha te magad nem vállalod, hogy odaállsz mások mellé, amikor nehéz időszakokon mennek keresztül.
Kapcsolatokat, barátságokat építeni befektetést jelent. Időt, erőt és néha még pénzt is igényel részünkről. Ha jobban meg akarod ismerni a feleségedet vagy férjedet, több időt kell áldozz erre. Ha nem áldozol időt arra, hogy együtt légy gyermekeiddel, eljöhet az idő, amikor majd te szeretnéd, hogy időt tölts velük, de ők már nem lesznek nyitottak erre.
Bármilyen emberi kapcsolat építése beszélgetést, meghallgatást, másikra figyelést és áldozathozatalt feltételez.
Mi a helyzet a Krisztussal való kapcsolatunkkal? Úgy gondoljuk, hogy megelégszünk vele úgy, mint egy futó ismerőssel, akivel vasárnaponként összefutunk a templomban, vagy szeretnénk mély kapcsolatot, barátságot építeni Vele?
Pál apostol nem felszínesen, hanem igazán és mélyen meg akarta ismerni Krisztust. Ezért kész volt bármilyen áldozatot meghozni. Megértette, hogy ehhez meg kell halnia önmagának és fel kell támadnia azért, hogy a Krisztus életét élhesse.
Krisztus sokszor veszteségeinket kihasználva jön közel hozzánk. Önmagadat halálba adni fájdalmas lehet. Pál viszont tudta, hogy a Krisztussal megélt bensőséges kapcsolat örömei, nem hasonlíthatók a világ által kínált múló gyönyörökhöz.
Ha meg akarod ismerni Krisztust, tölts Vele időt. Add fel saját életedet, hogy megismerhesd feltámadásának erejét. Ha részt kapunk Krisztus szenvedéseiből, különlegesen bensőséges kapcsolatba kerülünk Vele. Mi másra vágyhatnánk a földi életben, ha nem arra, hogy Krisztushoz hasonlóvá legyünk? Pál tudta jól, hogy még jellemben nem jutott el a tökéletességre, de igyekezett megragadni Istennek azt a tervét, amiért Krisztus megragadta Őt. Te is hajlandó vagy ezt tenni?


IMA: Istenem, segíts nekem teljes lényemmel vágyakozni Krisztus után. Segíts naponta időt szánni Krisztusra. Segíts nekünk, hogy a kapcsolatunk megerősödjön Krisztussal a Szentlélek által. Krisztus nevében kérünk, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Becsületbeli dolog

...tartsátok becsületbeli dolognak, hogy csendesen éljetek, tegyétek a magatok dolgát, és saját kezetekkel dolgozzatok, ahogyan elrendeltük ...