2021. szeptember 16., csütörtök

A halál völgyének árnyai

Maga mellé vette Pétert, Jakabot és Jánost, azután rettegni és gyötrődni kezdett, majd így szólt hozzájuk: "Szomorú az én lelkem mindhalálig: maradjatok itt, és virrasszatok."
Márk evangéliuma 14. fejezet 34-35. vers



Néhány évvel ezelőtt egy 17 éves diáklányt diagnosztizáltak rákkal. Utolsó stádiumban volt és ma is a fülembe csengenek szavai: „ Szívesen lennék én a legcsúnyább, legbutább, legszegényebb ember az egész világon, ha így tovább élhetnék.”
Minden erejével harcolt a betegségével. Az orvosok és az egészségügyi dolgozók nagy szeretettel vették körül, de nem tudták megmenteni a haláltól.
Jézus Krisztus tudja mit jelent a halál árnyéka völgyének sötétségében lenni. Elárulásának és letartóztatásának éjszakáján gyötrődve és rettegve harcolt önmagával, mert iszonyodott magára venni a világ összes bűnének terhét.
Ott volt rajta a nyomás, hogy nem érdemli meg a halált, hiszen sosem vétkezett, de mégis meg kell halnia. Kérte is mennyei Atyját, hogy amennyiben van más mód az emberiség megváltására, vegye le róla ezt a terhet.
Taszította a bűn és a halál, de kimondta, hogy legyen meg az Atya akarata. Ez a mondata pedig mindent megváltoztatott. Feladta saját akaratát és megélte a bűn és a halál legnagyobb mélységeit, hogy ez által a mennyei Atya új életet, új lehetőséget adjon minden Krisztusban bízó embernek.
Talán te is a küzdelem, gyötrődés vagy rettegés sötét helyén vagy, esetleg van olyan ember a környezetedben, aki hasonló nehézségeken megy keresztül. Tudd, hogy Krisztus megért, mert maga is élt át hasonlót és a fordulópont a számodra is akkor fog eljönni, amikor alázatosan ki fogod mondani: „Atyám! Ne az én akaratom legyen meg, hanem a Tied.” Tencut Zoltán


IMA: Köszönöm Úr Jézus, hogy elviselted a sötétség és a halál gyötrelmeit értünk. A legnagyobb sötétségbe szálltál alá, hogy megments minket. Nincs ennél nagyobb szeretet az egész világon. Köszönöm, hogy mindig gyermekeiddel vagy. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Becsületbeli dolog

...tartsátok becsületbeli dolognak, hogy csendesen éljetek, tegyétek a magatok dolgát, és saját kezetekkel dolgozzatok, ahogyan elrendeltük ...