2021. szeptember 17., péntek

Légy hívő!

Amikor ezek meghallották, hogy ő él, és hogy Mária látta, nem hitték el.                                          Márk evangéliuma 16. fejezet 11. vers



A tanítványok meg voltak győződve arról, hogy álmaik, reményeik és fényes jövőjük Jézus Krisztussal együtt meghaltak. Jézus Krisztus sírba helyezésével minden Vele kapcsolatos elképzelésük szertefoszlott. Mégsem győzték le vezetésével a rómaiakat, mégsem ült be Heródes trónjába, hogy békés és bővelkedő jövőt hozzon Izraelnek. Csak egy újabb tanító volt, aki elhitette a követőivel, hogy ő a „megváltó”. Nem tudott igazi változást hozni népe és követői számára.
Nem tudom, hogy éppen most mit élsz meg személyes életedben. Talán te is úgy érzed, hogy mindaz, amiről álmodoztál, mindaz, amit terveztél, mindaz, amit reméltél, hogy megvalósul életedben, egy pillanat alatt szertefoszlott.
Ne feledd el, hogy Krisztus éppen ilyen időszakokban tud még erőteljesebben megjelenni életedben.
A nők a sírhoz mentek, hogy balzsamozás által leróják tiszteletüket elhunyt mesterük előtt. Nem is sejtették, hogy ez nem a vég, hanem egy új elhívásnak a kezdete lesz számukra.
Vinniük kellett az örömhírt azoknak, akik teljesen kiábrándultak és azt gondolták, hogy Jézus Krisztusnak örökre vége.
Sztálinról feljegyezték, hogy egészen kis gyermek korában egy kolostorban nevelkedett. Nagyon fogékony volt a hit dolgaira és szorgalmasan követte a papok hitéleti tanácsait.
Egy napon észrevette, hogy egy titkos alagút bejárata nyitva maradt. Belopózott és észrevette, hogy az alagúton keresztül a Mária szobor szemeihez egyik pap vizet csöpögtetett és a Mária szobor ennek köszönhetően „könnyezett”.
Sztálinban akkor és ott halt meg a Krisztusban vetett hit. Nem tudom, hogy téged milyen sérelem ért. Talán te is láttál olyan papot, lelkészt, aki egyet várt el híveitől és mást várt el saját magától.
Talán becsapott, megkárosított valaki, akire felnéztél, és akiről úgy gondoltad, hogy Krisztus igazi követője. Talán ismertél olyan embereket, akik állították, hogy az Élő Krisztust követik, de mindennapi életük annyira erkölcstelen volt, hogy az már az Istent nem ismerők erkölcsi mércéje szerint is elítélendő volt. Tudnod kell, hogy nem Krisztus halott, nem a kereszténység halott és értelmetlen, hanem a hited rendült meg.
Krisztus megjelent Mária Magdalénának és szeretné, ha te is személyesen megismernéd Őt. Krisztus ma is él, és a Te lelkedet, hitedet is meg tudja eleveníteni. Olvasd Isten szavát és ne légy hitetlen, hanem hivő!


IMA: Istenem, önmagamban, másokban csalódhatok, de Krisztusban sosem. Légy segítségül a hitetlenségemben, segíts, hogy teljes meggyőződéssel hirdessem másoknak, hogy Krisztus feltámadásáról szóló örömhírt. Krisztus nevében kérlek, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Becsületbeli dolog

...tartsátok becsületbeli dolognak, hogy csendesen éljetek, tegyétek a magatok dolgát, és saját kezetekkel dolgozzatok, ahogyan elrendeltük ...