2021. szeptember 18., szombat

Mutass Krisztusra!

Én vízzel keresztellek titeket, hogy megtérjetek, de aki utánam jön, erősebb nálam: arra sem vagyok méltó, hogy a saruját vigyem. Ő majd Szentlélekkel és tűzzel keresztel titeket.                                      Máté evangéliuma 3. fejezet 11. vers



Keresztelő János tudatában volt, hogy azért született és azért élt, hogy Jézus Krisztus számára készítse az utat. Egész szolgálata arról szólt, hogy felkészítse hallgatóságát a Messiás érkezésére.
Komolyan vette elhívását, pedig nem kapott fizetést, vagyont, hatalmat vagy elismerést ezért.
Feladata az volt, hogy áttörjön a vallásos közélet zűrzavarán és a képmutató életvitelen, hogy mindenkit felkészítsen a Krisztusról szóló igazság meghallgatására, befogadására.
Szónoklata őszinte és lényegre törő volt: „mikor pedig látta, hogy a farizeusok és szadduceusok közül sokan jönnek megkeresztelkedni, így szólt hozzájuk: "Viperák fajzata! Ki figyelmeztetett titeket, hogy meneküljetek az eljövendő harag elől? Teremjetek hát megtéréshez illő gyümölcsöt, és ne gondoljátok, hogy ezt mondhatjátok magatokban: A mi atyánk Ábrahám! Mert mondom nektek, hogy az Isten ezekből a kövekből is tud fiakat támasztani Ábrahámnak. ( Máté evangéliuma 3. fejezet 7-9. versek)
János arra hívta hallgatóságát, hogy nyissák meg a szívüket Krisztus előtt, aki egyedül képes arra, hogy kibékítse az embert a mennyei Atyával és új élettel ajándékozza meg.
János sosem panaszkodott amiatt, hogy „csak” útkészítő szolgálatot kapott. Az volt számára a fontos, hogy Jézust szolgálhassa.
Mit mondott róla Krisztus? „ Bizony, mondom néktek: nem támadt asszonytól születettek között nagyobb Keresztelő Jánosnál;” (János 11:11)
Mert aki megalázza magát, Isten felmagasztalja. Kész vagy vállalni, hogy minden lehetséges módon az életeddel Krisztusra mutatsz? Vállald, mert egyedül Ő adhat igazi életet szeretteidnek, környezetedben élőknek.


IMA: Istenem, formálj engem olyan módon, hogy életem minden területével Rád mutathassak. Segíts nekem megragadni a Tőled kapott elhívásomat, hogy a Te országodnak építője lehessek. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Becsületbeli dolog

...tartsátok becsületbeli dolognak, hogy csendesen éljetek, tegyétek a magatok dolgát, és saját kezetekkel dolgozzatok, ahogyan elrendeltük ...