2021. szeptember 19., vasárnap

Krisztus meg akar gyógyítani

Jézus kinyújtotta a kezét, megérintette őt, és ezt mondta: "Akarom. Tisztulj meg!" És a lepra azonnal letisztult róla. Máté evangéliuma 8. fejezet 3. vers



Jézus Krisztus földi küldetésének kezdete után, hanem nagy népszerűségre tett szert. Szinte állandó jelleggel százak, ezrek követték és hallgatták az Istenről és országáról szóló tanításait.

Erő, őszinteség, szeretet és hatalom áradt szavaiból, ezt pedig észrevette a hallgatósága. A tanítványok néha úgy gondolták, hogy meg kell védeniük a mesterüket a tömegtől, de Krisztus sokszor máshogy gondolta ezt.

Nemrég láthattuk, hogy mennyi ember tolongott a pápa körül, némelyek még csecsemőiket is oda nyújtották neki, hogy megcsókolja azokat. Pedig a pápa egy hozzánk hasonló ember.

Mi lehetett Krisztus körül? A fenti igében egy leprásról van szó. A leprásoknak tilos volt közösségben tartózkodni, életre szóló elkülönítésre voltak ítélve.

Ez a leprás ennek ellenére átverekedte magát a tömegen, mert szerette volna, hogy Krisztus megtisztítsa.

Érdekes módon így van ez ma is. Végső elkeseredésében, tehetetlenség idején sok ember villámgyorsan megtalálja az utat Istenhez. Aki máskor arra hivatkozott, hogy nem tud imádkozni, hírtelen nagyon odaadóan kezd imádkozni és rájön, hogy mégis tud imádkozni csak a múltban nem akart. Amikor valaki rájön, hogy kétségbeesetten szüksége van Krisztus érintésére, hamar megtalálja az időt és a módot is arra, hogy közelebb kerüljön Krisztushoz.

A leprás remélte, hogy Krisztus nem fogja elzavarni Őt, hanem a hatályos törvények és vallási szokások ellenére szóba fog állni vele, segíteni fog rajta.

A leprás jól tudta, hogy Krisztusnak megvan a hatalma a meggyógyítására. Csak azt nem tudta, hogy akarja-e meggyógyítani őt? Ez pedig érthető. A főnöködnek megvan a hatalma, hogy megemelje a fizetésedet, de ez nem jelenti azt, hogy meg is fogja tenni. Az egészségbiztosítódnak megvan a hatalma, hogy átvállalja egy költséges orvosi beavatkozás költségeit tőled, de nem biztos, hogy meg is fogja tenni stb. A leprás a legcsodálatosabb választ kapta: „Akarom! Tisztulj meg!” Krisztus ma is akarja, hogy minden ember megszabaduljon a bűn leprájától. Rád és rám is tud időt szakítani.

IMA: Istenem, köszönöm, hogy mindig időt szánsz azokra, akik őszinte szívből keresnek Téged. Erősítsd a hitünket Úr Jézus. Segíts engem, hogy bízzak Benned. Egyedül Te tudsz teljessé tenni. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A boldogító iga

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, é...