2021. szeptember 26., vasárnap

Az igazi szabadság alapja az Igazság

... Mikor ezt hallották, a zsinagógában mindenki megtelt haraggal, felkeltek, kiűzték őt a városból, és elvitték annak a hegynek a szakadékáig, amelyen városuk épült, hogy letaszítsák; de Jézus átment köztük, és eltávozott. Máté evangéliuma 4. fejezet 28-30. versek



Jézus szolgálata gyakorlatilag mindenféle reklámeszköz nélkül rendkívüli népszerűségnek örvendett. Az emberek sokasága akarta látni, hallani Őt. Akkor is rengetegen voltak körülötte, amikor a zsinagógában elővette a Tóra tekercset és olvasni kezdett belőle. Ézsaiás jövendölését olvasta arról, hogy Isten küldeni fog valakit, aki ennek a nyomorult világnak végső reménysége lesz.
A názáreti Jézus Krisztusban meg is testesült ez a Szabadító, de mégis gyűlölettel fordultak felé azok, akik jobban féltették saját népszerűségüket, hatalmukat és vagyonukat annál, hogy elfogadják a Megváltót.
Ezek az emberek nyitottak voltak az új ötletekre, de nem akarták elfogadni az új szívet, amit Krisztus által nyerhettek volna.
Nem ilyen napokat élünk mi is? Sok ember keres magának terapeutát, orvost, tanácsadót, szakembert, még egyházak is különböző bizottságokat hoznak létre, ötletbörzéket tartanak, új „státuszokat” hoznak létre, de vajon ez a helyes út?
Egyre több mentális zavarral küszködő ember, diszfunkcionális család, csődbe ment vállalkozás és kiüresedő templom mutat rá arra, hogy új ötletek, életszemléletek önmagukban nem fognak kihúzni minket egy korrupt és Istentől elfordult világ által kitermelt válságból.
Az embernek elsősorban Megváltóra, megtérésre és a Szentlélek újjátevő erejére van szüksége.
A Krisztus által hirdetett igazság, ha hittel hallgatod és elfogadod, teljesen szabaddá fog tenni téged, de ha hitetlenül elutasítod, akkor dühöt fog kiváltani belőled.
Krisztus arra is rámutat, hogy Isten nem személyválogató és meg akarja szabadítani a zsidó embereket, de megszabadította a nem zsidó Naámánt is még az Ószövetségben.
Nem korlátozódik egy népre vagy csoportra az Isten kegyelmi ajánlata és szabadítása.
Krisztus nem félt az emberektől és azok haragjától sem. Erre bátorít minket is. „ Ne féljetek azoktól, akik csak a testet ölik meg, de a lelket meg nem ölhetik.”
Mivel még nem jött el kereszthalálának ideje, gond nélkül elsétált. Tovább folytatta Isten igazságának, kegyelmének hirdetését és éppen most is az Isten igazságáról olvashatsz. Talán tetszik neked, talán nem, de választ kell adnod Krisztus felhívására.

IMA: Istenem, olyan világot élünk amelyben a népszerű hazugságokat preferáljuk inkább, mint a kevésbé népszerű és olykor fájdalmas, de felszabadító krisztusi igazságot. Taníts engem a Te igazságodra, amely megszabadít a bűntől, szégyentől és haláltól. Krisztus nevében kérem, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A szépség, amelyet Isten kíván

Szépségedet a király kívánja, mert ő a te urad, borulj le előtte! 45. Zsoltár 11. vers A fenti igeversben a király, mint az isteni szerelmes...